Waterkoelers: de nieuwe manier om jezelf te hydrateren

Tegenwoordig zie je steeds vaker waterdispensers in bedrijven, maar ook woningen en zelfs op openbare plaatsen. Een interessante trend, maar wel een die er niet zomaar is: de voordelen van een waterdispenser gaan immers erg ver, zoals je hieronder leest.

Een waterkoeler of waterdispenser is een soort apparaatje dat leiding- of flessenwater zuivert en eventueel koeler maakt. Zo'n installatie is verkrijgbaar in uiteenlopende formaten en types en de mogelijkheden vertonen enorme verschillen als het gaat om filtratiemethode. Een ding is zeker: een waterkoeler is een handig hulpmiddel om gewoon meer water te drinken gedurende de dag. Hieronder lees je waarom!

Hoe helpt een waterkoeler om meer te drinken?

Voldoende drinken is essentieel als je gezond wilt zijn, maar voor veel mensen is het niet zo vanzelfsprekend. Een goede waterdispenser pakt enkele van de uitdagingen om genoeg te drinken hardhandig en op ingenieuze wijze aan:

1. Gemakkelijk overal te installeren

Drink je normaal gezien te weinig overdag omdat je gewoon geen water in je directe omgeving hebt? Het klinkt banaal, maar dat is wel degelijk een van de meest voorkomende redenen waarom mensen gedehydrateerd zijn. Een waterkoeler maakt komaf met dat probleem, want je kan dit apparaatje gemakkelijk op een waterleiding of zelfs een waterfles installeren.

Dit is vooral interessant als het gaat om een bedrijfsgebouw of kantoor, waar werknemers vaak van de ene ruimte naar de andere lopen. Zo kunnen ze onderweg toch wat water drinken en blijft hun energieniveau op peil.

2. Altijd heerlijk fris water

Een waterkoeler doet precies wat de naam zelf zegt: het koelt water af, waardoor het iets aangenamer en gemakkelijker te drinken is. Koel water smaakt lekkerder, maar heeft ook een verkwikkend effect op de geest en het lichaam.

Dit is vooral van belang op warme zomerdagen of drukke werkdagen. Fris, heerlijk koel water helpt je om je beter in je vel voelen. Een bonus: van koel water drink je gemakkelijk meer, zodat je zeker gehydrateerd blijft!

3. Water van de beste kwaliteit

Een waterkoeler koelt je water af – of warmt het op, in sommige gevallen – maar bepaalde modellen doen ook nog iets anders. Veel waterdispensers beschikken over een ingebouwde filter die onzuiverheden uit het water verwijdert. Denk maar aan:

  • bacteriën (met UV-zuivering)
  • overtollige kalk
  • zware metalen
  • microben

Het resultaat is dat een waterdispenser niet alleen helpt om leiding- of flessenwater lekkerder te maken, maar ook gezonder. Een bijkomend voordeel is dat je lichaam zelfs met een kleinere hoeveelheid water toch beter gehydrateerd blijft, wat natuurlijk mooi meegenomen is.

Een nieuwe waterkoeler kopen? Kies altijd voor kwaliteit

Hoewel er tegenwoordig heel wat goedkope waterdispensers verkrijgbaar zijn, is het toch aangeraden om te investeren in een betrouwbaar systeem van een bekend merk als Brita.

Op die manier weet je zeker dat het apparaat lang meegaat en beschikt je dispenser over filtratietechnieken die daadwerkelijk een effect hebben op de kwaliteit van je water. Vaak is goedkoop duurkoop, ook als het gaat om waterdispensers. Aan de andere kant is het natuurlijk wel van belang dat je goed onderzoek doet naar de mogelijkheden binnen je budget!