test: beste koffiemachine 2020

Beste koffiemachine van 2024

Een goede kop koffie is van belang. Daarvoor heb je natuurlijk wel een goede koffiemachine nodig. Wil je thuis op elk moment kunnen genieten van een lekkere kop espresso, cappuccino of latte? We hebben de beste koffiemachines van 2024 voor je uitgezocht.

Wat is een koffiemachine?

Een koffiemachine is wat anders dan een gewoon koffiezetapparaat. Deze apparaten zijn vooral geschikt voor snelfilter maling en kunnen niet worden gebruikt voor andere koffiespecialiteiten. Een koffiemachine werkt volautomatisch. Je kunt de sterkte van de kop koffie zelf instellen. Deze machines kunnen geschikt zijn om te gebruiken met cups, pads of vers gemalen bonen. Vaak is de bovenzijde voorzien van een warmhoudplaat waar je kopjes op warm kunt houden.

Een koffiemachine kan alleen geschikt zijn voor het zetten van een kop espresso, maar sommige hebben ook een melkopschuimer waarmee je moeiteloos cappuccino’s of latte macchiato’s maakt. Je kunt er één of meerdere koppen koffie tegelijk mee zetten. Koffiemachines zijn leverbaar in allerlei uitvoeringen. Met een piston, een groot of klein waterreservoir of een warm water tap om bijvoorbeeld thee mee te kunnen zetten. De keuze die je maakt is geheel afhankelijk van jouw persoonlijke wensen en de koffie die je graag drinkt.

Beste koffiemachines van 2024

Jura s8

Deze koffiemachine komt met stip het beste uit onze test. Zo biedt hij meer aroma dan normale koffiemachines. Dit komt omdat er tijdens het malen meet koffie over blijft. De maalcurve is daarnaast optimaal en exact goed voor alle koffiebonen. Hierdoor blijft er ook een betere smaak over in je koffie. Op de Jura s8 zelf kan je grafisch zien wat er gebeurt en hij is heel gebruiksvriendelijk. Je kan in totaal tot wel 15 verschillende specialiteiten maken met deze koffiemachine. Van espresso’s tot een latte macchiato. Alles kan met dit goede koffiezetapparaat. We zeiden al een beetje dat de bediening ook ontzettend goed is. De knopjes vertellen precies wat jij nodig hebt en de kleurendisplay is mooi. Je wil deze koffiemachine gewoon op je keukenblad hebben staan. Wist je zelfs dat jij je eigen koffie kan ontwikkelen, zo kan je werken met smaken, sterktes, hoeveelheden melk, etc. Dit allemaal om de beste kop koffie te zetten.

Siemens EQ.9 Plus S500

Deze compacte koffiemachine van Siemens is zeer veelzijdig te gebruiken. Je kunt zowel koffie zetten van gemalen koffie als van verse bonen. Deze machine heeft namelijk een geïntegreerde bonen molen. De sterkte van de koffie is eenvoudig in te stellen via het display. Met deze machine zet je een lekkere cappuccino of één van de andere 9 koffiespecialiteiten. Je kunt tot twee koppen koffie tegelijk zetten. Deze Siemens EQ.9 schakelt zichzelf uit als deze voor langere periode niet wordt gebruikt. Dat maakt het apparaat ook nog eens energiezuinig. Met een vermogen van 1500 Watt, een warmhoudplaat en een instelbaar geheugen is deze koffiemachine een prima keuze en een aanwinst in de keuken.

Krups Essential EA8150

Een koffiemachine zonder poespas. Dat is hoe deze koffiemachine door Krups zelf wordt omschreven. Zo hoef je eigenlijk maar weinig te doen voor een goede bak koffie. Voeg de bonen boven op de koffiemachine toe en druk op de koffie die je wil. Bij deze koffiemachine ziet geen pijpje om warme melk op te schuimen. Wanneer je hiernaar opzoek bent kan je beter bij een andere koffiemachine kijken.

DeLonghi Ecam Dinamica

Dit is een koffiemachine die eigenlijk is gemaakt voor de cappuccino-liefhebbers. Zo is hij volledig gericht op de verse merk en het opschuimen van melk. Natuurlijk kan je er ook goede espresso’s mee zetten of gewoon een Americano. Hij heeft namelijk 13 verschillende koffie standen. Maar met één druk op de knop maak je ook een verse cappuccino. Dit is een prijzige koffiemachine omdat hij echt gemaakt is voor de liefhebber.

De’ Longhi PrimaDonna Elite

Met deze PrimaDonna koffiemachine van De’Longhi ontwaakt de barista in jezelf. Deze machine heeft een ingebouwde melkopschuimer, en is tevens te bedienen via een applicatie. Zo kun je op afstand het apparaat inschakelen en de sterkte instellen. De verse koffiebonen maalt de machine zelf. Zelfs de maalgraad kun je zelf instellen. Naast diverse koffies, kun je met dit apparaat ook chocolademelk maken. Je maakt eenvoudig een keuze via het kleurendisplay op de voorzijde. De lekbak is makkelijk te legen. Het waterreservoir heeft een inhoud van 2 liter. Je kunt met deze koffiemachine kiezen voor 1-2 koppen koffie tegelijkertijd

Jura Impressa D6 EU 2019

De Jura Impressa is een prachtige koffiemachine met een mat zwart design. Met dit apparaat zet je moeiteloos de lekkerste latte, lungo of Espresso. Omdat de Jura Impressa ook voorzien is van een melkopschuimer, geniet je ook in een handomdraai van een cappuccino. Deze machine heeft maar liefst 8 programma’s. De maalgraad van de verse bonen stel je zelf in. Met deze koffiemachine maak je tevens lekkere thee. Het reservoir heeft een inhoud van 1,9 liter. Het volume is tevens in te stellen. Dit apparaat ontkalkt en reinigt zichzelf. Hier heb je dus geen omkijken naar. De Jura Impressa wordt standaard geleverd met 2 jaar fabrieksgarantie.

Siemens TE657313RW EQ6 Plus

Deze koffiemachine van Siemens heeft een prachtig roestvrijstalen design. Hier maak je moeiteloos cappuccino, latte of espresso mee. Melk opschuimen gaat automatisch. Door de warmwatervoorziening kun je tevens een lekkere thee maken. Het apparaat heeft 8 programma’s. Instellen en bedienen doe je eenvoudig via het display met touchscreen. De maalgraad kun je zelf instellen, evenals de sterkte. Deze wordt zelfs onthouden. Het waterreservoir heeft een inhoud van 1,7 liter en is afneembaar. Deze koffiemachine reinigt en ontkalkt zichzelf en is tevens voorzien van een filter. De bodem met antislip zorgt ervoor dat het apparaat stevig op het aanrecht blijft staan.

De’Longhi Magnifica S

Deze steelstofzuiger van Dyson maakt de dagelijkse klusjes een stuk eenvoudiger. Door het design kun je namelijk rechtop blijven staan tijdens het stofzuigen. Deze stofzuiger kun je zonder snoer gebruiken en is geschikt voor het reinigen van alle vloeroppervlakken. Met een volle accu kun je tot wel één uur achtereen stofzuigen. Opladen neemt slechts 3,5 uur in beslag. De Dyson V10 is zeer licht van gewicht en heeft 525 Watt aan vermogen. Door de steel te ontkoppelen, kun je dit apparaat tevens als kruimeldief gebruiken. Deze krachtige steelstofzuiger wordt geleverd met diverse opzetstukken. Het reservoir heeft een inhoud van 0,8 liter.

Jura A1

Ook in het middensegment zijn er diverse goede koffiemachines te koop. De Jura A1 is een prachtige koffiemachine die helemaal thuis hoort in dit segment. Het design van deze koffiemachine is erg minimalistisch. Hierdoor zal het misschien niet iedereen aanspreken, maar als je er van houdt staat het ongetwijfeld prachtig in je interieur.

Maar de belangrijkste vraag is natuurlijk, hoe is de koffie? Door de nieuwe koffiemolen is je koffie 2 keer sneller gemalen dan normaal. Ook heeft de espresso uit deze machine een veel vollere smaak door de P.E.P. methode. Bij deze methode loopt het water langzamer door de koffie waardoor de koffie een vollere smaak krijgt. Er zitten ook een aantal nadelen aan dit apparaat. Zo kan deze koffiemachine geen melkspecialiteiten zetten en heeft hij een vrij klein waterreservoir. Dit apparaat is geschikt voor mensen die niet al te vaak koffie drinken, maar als ze het doen willen genieten van een heerlijke kop espresso!

Koopgids: waar moet je op letten voordat je een koffiemachine koopt?

Koffiespecialiteiten

Als je een koffiemachine wilt aanschaffen, dan is het goed om aandacht te besteden aan de koffiespecialiteiten die tot de mogelijkheden behoren. Sommige apparaten zetten alleen espresso of lungo. Dat wil zeggen dat ze geen optie hebben tot het maken van een cappuccino of een latte. In veel gevallen zijn dit koffiemachines zonder automatische melkopschuimer of slangetje. Als je een liefhebber bent van koffie met melk, is het dus goed om de machine hierop te selecteren. Houd je van sterke zwarte koffie? Dan ligt de keuze voor een espresso of pistonmachine voor de hand.

Ingebouwde of aparte koffiemolen en melkopschuimer

Niet elke koffiemachine heeft een ingebouwde koffiemolen of melkopschuimer. Een ingebouwde molen maalt de koffiebonen zodra je om een kop koffie vraagt. Zo ben je dus altijd voorzien van een verse kop koffie. Als je kiest voor een koffiemachine zonder ingebouwde molen, dan moet je deze er apart bij kopen. Sommige machines kunnen ook gebruikt worden met filtermaling. Ook een melkopschuimer is niet altijd vanzelfsprekend. Ook hier geldt, als de koffiemachine geen ingebouwd exemplaar heeft, dan moet je de melk opschuimen via een ander apparaat. Houd hier rekening mee bij het aanschaffen van een koffiemachine.

Inhoud waterreservoir

Een koffiemachine voor thuisgebruik is voorzien van een waterreservoir. Deze zijn in de meeste gevallen uitneembaar en voorzien van een waterfilter. De inhoud kan per merk en type verschillen. Een klein waterreservoir moet je dus sneller bijvullen dan een groter exemplaar. Als je veel koffie drinkt of regelmatig veel koffie achteren moet serveren, dan kun je het beste kiezen voor een koffiemachine met een voldoende ruim waterreservoir. Ben je alleen of drink je af en toe een kop koffie, dan zou je ook kunnen kiezen voor wat minder inhoud. De keuze die je maakt is dus vooral afhankelijk van de hoeveelheid koffie je drinkt per dag.