Bang voor verveling tijdens je pensioen? Tips om je niet te vervelen

Je gaat met pensioen en na jarenlang werken ben je bang dat jij je gaat vervelen. Om ervoor te zorgen dat je dit niet gaat doen geven wij je 5 tips om je niet te vervelen tijdens je pensioen.

Je hebt gezwoegd en gezweet voor je centen. Iedere dag stond jij op de werkvloer en had je daarbij een goede tijdsbesteding. Nu ben je +60 en ga je met pensioen. Voor velen is dit een periode waarin zij zich gaan vervelen en bang zijn dat ze gedurende de dag niets te doen hebben. Nu zijn er veel mogelijkheden om je niet te vervelen en je vrije tijd goed te besteden. Denk aan daten, lid worden van een club, meer gaat trainen of heerlijk gaan koken. Lees hier wat je allemaal kan doen tijdens je pensioen.

5 tips om je niet te vervelen tijdens je pensioen:

Natuurlijk heeft iedereen andere hobby’s en daarom hebben we geprobeerd zoveel mogelijk uiteenlopende dagbestedingen te vinden.

1.    Word lid van een verenging

Wist je dat veel verenigingen draaien op vrijwilligers. Zo zijn veel van deze vrijwilligers al jaren met pensioen. Het kan heel leuk zijn om bijvoorbeeld een steentje bij te dragen bij een plaatselijke sportclub. Maar je kan natuurlijk ook lid worden van een biljartclub om zo zelf af en toe een balletje te stoten.

2.    Weer gaan daten

Je hebt gedurende je leven vele vrouwen of mannen verslonden. Maar je bent nu alweer een tijdje alleen. Je denkt misschien dat daten niks meer voor jou is, maar er bestaat zoiets als senioren dating. Dit zijn datingprogramma’s waarbij je gelinkt wordt aan andere senioren. Je kan duidelijk aangeven waar je naar opzoek bent zodat je niet voor vreemde verassingen komt te staan. Misschien ziet er wel een maatje tussen voor de rest van je leven.

3.    Leer iets nieuws

Alhoewel je het meeste kan leren wanneer je nog jong bent is het ook leuk om op ouders leeftijd nog wat bij te leren. Zo heb je veel onlinecursussen die je kan volgen. Denk daarbij aan het leren van een nieuwe taal of ga op schildercursus. Je kan van alles doen om die vrije tijd praktisch en slim in te vullen.

4.    Ga lekker bewegen

Heb jij een fijn leven, dan wil je waarschijnlijk nog wel leven tot je honderd bent. Dit doe je door lekker te blijven bewegen. Zorg ervoor dat jouw lichaam fit blijft dan zorg je automatisch er ook voor dat je hersenen jong blijven. Zo kan je gaan wandelen, maar misschien vind je het wel tijd voor de sportschool. Laat die benen lekker werken en ga ervoor!

5.    Bakken en braden

Heb jij het altijd te druk gehad om lekker te gaan koken? Dan heb je nu alle tijd om een verloren hobby op te pakken. Zo kan je van alles klaar maken in de keuken. Wees niet bescheiden, maar ga lekker los. Van het bakken van taarten tot het koken van 3 sterrenmaaltijden. Iedereen wil langs bij opa of oma vanaf nu.