Gun jezelf kleine genietmomentjes!

Zit je vaak te tobben of soms enkel te wachten tot er iemand langskomt? Laat het niet zover komen en deel je dag in met kleine en leuke dingen. Voor je het weet, komen er weer nieuwe dingen je pad op. Hoe je jouw eigen geluksmomentjes maakt, lees je in deze blog.

Sociale contacten

Vraag jezelf af wat jou het meeste plezier doet? Is dat een namiddagje uit met vriendinnen, blijf dan niet bij de pakken zitten en leg zelf een datum vast. Alleen al bellen naar elkaar en een afspraak regelen, kan een fijne bezigheid zijn die jou weer kracht en moed geeft. Blijf dus niet kniezen en wachten tot iemand anders belt, maar neem eens zelf het initiatief.

Heb je nood aan extra sociaal contact, dan kun je bijvoorbeeld vrijwilligerswerk gaan doen. Je leert daardoor weer heel wat nieuwe mensen kennen en je zet jouw goed hart in voor anderen. Noteer alle afspraken die je hebt, nauwgezet in je agenda zodat je er geen vergeet. Een agenda geeft bovendien structuur aan je dagen waardoor je kunt uitkijken naar alle leuke momenten die op de planning staan!

Modetrends

Ga aan de slag met je eigen kleerkast. Wat heb je al jaren niet meer gedragen? Of wat is nu echt uit de mode geraakt? Ga van start door je kleerkast leeg te halen. Leg alle kledij waarover je twijfelt op bed en kies er enkele stuks uit die je echt wilt houden. Begin hiermee bijvoorbeeld ’s morgens als je jouw kamerjas voor dames nog aan hebt. Zo kan je meteen de kledij passen waarover je nog twijfelt. Is het een kledingstuk dat je nog graag draagt, dan kun je het houden. Is het niet langer je ding, gooi het dan meteen in een zak.

Eens je gesorteerd hebt, laat je de zak(ken) door een familielid of vrienden wegbrengen naar een kledingcontainer en heb je weer overzicht. Op die manier schep je rust in je kleerkast en tegelijkertijd ook in je hoofd om te dromen van een leuke shoppingmiddag met vriendinnen om nieuwe stuks te kopen!

Gezellige avond

Het zou kunnen dat je soms opkijkt tegen de avonden, zeker wanneer je alleen bent. Laat het niet aan je hart komen en maak het gezellig. Trek je favoriete pantoffels voor dames aan en doe wat theelichtjes branden voor een comfortabele sfeer en voorzie wat lekkers op tafel. Plof je daarna in de zetel en geniet van je favoriete serie of film. Gezelligheid maak je tenslotte zelf!