Dit zijn makkelijke manieren om af te vallen voor ouderen

Het kan op een oudere leeftijd erg lastig zijn om wat kilo’s af te vallen. Toch is het zeker niet onmogelijk en met de juiste tips zijn veel doelen haalbaar. Uiteraard is het voor de gehele gezondheid belangrijk om op een passend gewicht te zitten en regelmatig te bewegen. In deze blogs zijn tips te lezen om op een makkelijke en gezonde manier af te vallen op een wat oudere leeftijd.

De juiste voeding en aanvullende supplementen

Veel mensen vergeten dat voor het bereiken van resultaten op het gebied van afvallen voeding een heel belangrijk onderdeel is. Het heeft geen zin om eindeloos te sporten, maar veel te veel te eten. Hierbij kunnen supplementen van bijvoorbeeld XLS medical ook helpen. Deze middelen kunnen helpen om bijvoorbeeld te zorgen voor een verminderde eetlust. Daarbij is het belangrijk om in een calorietekort te eten als je wil afvallen. Dit betekent dat je meer calorieën verbrandt dan dat je dagelijks eet. Hierdoor zul je dus afvallen. Dit kan je bereiken door caloriearme producten te eten en veel producten met eiwitten aan het dieet toe te voegen. Producten met eiwitten zoals eieren en kwark zorgen voor een voller gevoel door de dag heen. Haal ook gewoon die suikers uit je koffie en thee!

Probeer dagelijks zoveel mogelijk stappen te zetten

Een simpele manier om elke dag meer calorieën te verbranden is door meer stappen te zetten. Dit betekent niet dat er gelijk een marathon hoeft te worden gelopen. Een kleine verandering in het aantal stappen kan al goed bijdragen aan het proces van afvallen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen om vaker naar de supermarkt te lopen, ipv fietsen of met de auto. Maak eens een extra ommetje naar de buurman of buurvrouw en verander zo langzaam maar zeker het aantal stappen per dag. Het is ook nog eens erg gezond om lekker buiten te zijn. Om de gemaakte stappen heel nauwkeurig bij te houden is een speciale sporthorloge handig, of anders houdt de mobiele telefoon ook erg goed de stappen bij.

Sport met een schema en begeleiding in de sportschool

Wanneer je het afvallen heel serieus wil aanpakken is het goed om naar de sportschool te gaan. Hier kan cardio worden gedaan of een lichte vorm van krachttraining om de spieren te onderhouden. Een tip is om eens samen met een personal trainer of fysiotherapeut te kijken naar de meest geschikte oefeningen. Maak samen een trainingsschema om het makkelijk te houden en geen verkeerde oefeningen uit te voeren.