De perfecte telefoon voor senioren

Ruim 70% van de ouderen heeft een smartphone in bezit. Dit komt mede doordat steeds meer senioren gebruik maken van social media en op de hoogte willen blijven van het laatste nieuws. Het idee van een mobiele telefoon voor senioren is vaak gekoppeld aan een klein scherm en grote knoppen. Maar dit beeld is achterhaald. 

Een iPhone kan juist een uitstekende keuze zijn, juist voor oudere gebruikers. In deze blog willen we je graag informeren over de beste iPhone voor ouderen en waarom het een goede optie kan zijn. Want in vergelijking met de standaard seniorentelefoon biedt een iPhone veel voordelen. Ook vertellen wij je graag waar je op moet letten bij het kopen van een iPhone en hoe je deze veilig (online) kunt bestellen.

Een groter scherm en duidelijkere foto’s en video’s

Een van de belangrijkste voordelen van een iPhone is het grotere scherm in vergelijking met “traditionele” seniorentelefoons. Dit grotere scherm maakt het gemakkelijker om tekst te lezen, foto's te bekijken en video's te kijken. Daarnaast zijn de camera's van iPhones van hoge kwaliteit. Hiermee maak je eenvoudig scherpe foto’s kan je genieten van heldere video-oproepen met familie en vrienden.

Gebruiksvriendelijk in gebruiksgemak

Het is bekend dat iPhones gebruiksvriendelijkheid zijn in het gebruiksgemak. Het besturingssysteem is eenvoudig te begrijpen, zelfs voor mensen die minder ervaring hebben met technologie. Het instellen van een iPhone en het beheren van instellingen is in het algemeen niet ingewikkeld, wat het ideaal maakt voor ouderen. Daarnaast kan je de leesbaarheid verbeteren door de tekstgrootte aan te passen. Hiermee zorg je ervoor dat grote teksten eenvoudiger te lezen zijn en dat de grote toetsen minder snel te missen zijn. Hierdoor kun je dus eenvoudiger een WhatsApp bericht kunt sturen. Verder kun je de zoomweergave aanzetten, hiermee kan je de tekst en andere elementen vergroten. Ideaal als je in de ochtend de digitale krant wilt lezen.

Veiligheid en gezondheidsvoorzieningen

iPhones zijn voorzien van verschillende veiligheids- en gezondheidsvoorzieningen. Zo is er bijvoorbeeld de SOS-noodmelding die snel hulpdiensten kan oproepen in noodsituaties. Ook kunnen iPhones gezondheidsgegevens bijhouden, zoals stappentellers en hartslagmetingen, dit handig kan zijn voor senioren die hun gezondheid willen monitoren. In combinatie met bijvoorbeeld een smartwatch krijg je hier een goed zicht op.

Hoe kies je de juiste iPhone en waar moet je opletten?

Maar welke iPhone past nu het beste bij jouw behoeften? Voordat je de sprong waagt, zijn er aantal factoren waar je over na kunt denk voor dat je een keuze gaat maken.

Bepaal van tevoren het budget

Een van de eerste stappen bij het selecteren van een iPhone-model is het vaststellen van je budget. De prijsklasse voor iPhones is divers. Je kunt bijvoorbeeld een refurbished iPhone vinden voor slechts € 150,-, maar aan de andere kant zijn er ook iPhone-modellen die meer dan €1.300 kosten. Door je budget vast te stellen, voorkom je dat je verstrikt raakt in keuzestress en kun je gerichter zoeken naar een geschikte optie. 

Wil je geld besparen op de aanschaf van een iPhone? Kies voor een refurbished toestel. Dit zijn toestellen die zijn opgeknapt en zelfs met garantie worden verkocht.

Bepaal je wensen en let op de accuduur

Iedereen heeft zijn of haar eigen voorkeuren als het gaat om ontwerp en de grootte van de iPhone. Overweeg of je de voorkeur geeft aan een kleinere iPhone die gemakkelijk met één hand te bedienen is of juist een iPhone met een groter scherm voor meer overzicht en comfort. De keuze hangt af van je persoonlijke gebruik en wat voor jou het meest praktisch is. Daarnaast kan je ook kiezen voor een iPhone met een fysiek home knop. Wie zien dat dit doorgaans voor ouderen prettig werkt.

Een andere belangrijke factor om in gedachten te houden is de accuduur van de iPhone. Dit kan variëren, afhankelijk van het model. Als je de telefoon voornamelijk voor basisfuncties gebruikt en niet vaak zin hebt om het toestel op te laden, is een iPhone met een langere batterijduur een slimme keuze. Het is dus de moeite waard om te kijken naar het type iPhone dat het beste past bij je dagelijkse activiteiten.

Kies voor een betrouwbare aanbieder

Overtuigd om een iPhone te kopen? Dan is het belangrijk dat je die bij een betrouwbare aanbieder besteld. Controleer of de aanbieder valt onder het Keurmerk Refurbished. Dit keurmerk geeft namelijk een hoge betrouwbaarheid van de aanbieder en de iPhones die worden aangeboden. Verder is het belangrijk om te kijken hoeveel klantbeoordelingen de aanbieder heeft en welk cijfer ze gemiddeld krijgen. Als laatst is het van belang om te controleren of je op de website veilig kunt afrekenen.