Alle streamingdiensten van België op een rij

De laatste jaren is het gedrag van televisiekijkers flink veranderd. Hoewel er eerst nog veel naar lineaire televisie werd gekeken (televisie die je kijkt op het moment wanneer het bij die omroep wordt uitgezonden) heeft dat nu plaatsgemaakt voor on-demand televisiekijken. Hierbij kun je programma’s bekijken en terugkijken wanneer het jou uitkomt. Dat betekent een enorme groei in de populariteit van streaming diensten zoals Netflix. Ook Nederland begon al snel met eigen streamingsdiensten, zoals RTL’s Videoland. Heb je dat aanbod al flink doorgespit? Misschien dat het aanbod van Belgie je dan aanspreekt. In dit artikel sommen we alle streamingsdiensten die in België beschikbaar zijn voor je op. Veel kijkplezier! 

Amazon Prime Video

Het aanbod van Amazon Prime is een stuk groter dan dat van Videoland, en een stuk diverser dan Netflix. Hier vind je veel buitenlandse en Amerikaanse series die je bij andere streamingdiensten niet voorbij ziet komen. Extra leuk en uniek aan Amazon Prime is de X Ray functie, waardoor je á la minute de acteurs kunt scannen die op je scherm verschijnen. Ook de liedjes kunnen direct in beeld komen als je wilt weten naar welk nummer je luistert tijdens je film of serie. 

Disney+ 

Het internet stond even op zijn kop toen Disney aankondigde een eigen streamingsdienst te lanceren, met daarop alle ooit uitgebrachte Disneyfilms. Perfect voor iedereen die ook Assepoester voor de twintigste keer wil bekijken. Tip: zorg dat je voorzien bent van goed internet (met bijvoorbeeld alles in 1 pakket), zodat je je ouw favorietete films in de beste kwaliteit kunt aanschouwen. 

afgelegen, binnen, binnenshuis

Youtube Premium

Ook Youtube is gekomen met een eigen streamingsdienst, waarop ze exclusieve films en series aanbieden, maar ook hun eigen gecreëerde content op plaatsen. Je betaalt zo’n 12 euro per maand voor een abonnement en kunt dan op meerdere schermen kijken. Heel fijn: je krijgt de eerste maand gratis! 


Eigen Vlaamse streamingsdienst 

In Belgie zijn DPG Media en Telenet druk bezig om een eigen streamingsdienst te ontwikkelen, gevuld met Vlaamse content. Het idee is dat deze streamingdienst een stuk meer de Vlaamse burgers zal aanspreken, omdat het content van eigen bodem bevat. De beide partijen wachten nog een aantal goedkeuringen af, maar asl het idee goedgekeurd wordt dan is er een grote kans dat de streamingdienst in aankomend najaar al gelanceerd kan worden.