Wat zijn de verschillende soorten trapliften?

Trapliften zijn een geweldige manier om ouderen, revalidanten en mensen met een handicap te helpen de trappen van hun huis op en af ​​te gaan. Er zijn veel verschillende soorten trapliften op de markt. Wij vertellen er in dit artikel graag meer over.

Rechte traplift

De rechte traplift is het meest voorkomende type traplift. Deze is ook het meest eenvoudig te installeren. De rechte traplift beweegt op en neer op een rail die aan de zijkant van de trap is geïnstalleerd. Ze kunnen zowel links als rechts worden geïnstalleerd, afhankelijk van de richting waarin u wilt gaan. De rail moet door een professional worden geïnstalleerd om stevig en veilig te zijn voor gebruik. Rechte trapliften zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, stijlen en met verschillende opties.

Smalle traplift

Deze trapliften zijn ideaal voor gebruik op smalle trappen. Ze kunnen aan de linker- of rechterkant van de trap worden geïnstalleerd en zijn ontworpen om door een standaard deuropening te passen.

Trap met bochten

Een gebogen trap is een mooie toevoeging aan elk huis. Een gebogen trap kan worden geïnstalleerd in woningen met of zonder bordessen, maar wordt het meest gebruikt in woningen met bordessen.  Trapliften zijn bij gebogen trappen moeilijker te installeren dan bij rechte trappen vanwege de complexe aard van hun installatie. Het plaatsen vergt zorgvuldig meten en snijden, evenals gespecialiseerde apparatuur voor installatie. De gebogen trap is vaak gemaakt van hout of staal en kan op elke gewenste manier afgewerkt worden.

Plateau traplift

Deze trapliften zijn ontworpen voor rechte trappen met een smal bordes. De platformtraplift is zo gebouwd dat hij aan weerszijden van de trap twee platforms heeft. De platforms bewegen onafhankelijk van elkaar en kunnen worden gebruikt om de trap op of af te gaan. Deze traplift wordt voornamelijk geplaatst als mensen rolstoel gebonden zijn.

Traplift huren of aanschaffen?

Zijn er plannen om een traplift te huren of aan te schaffen, dan is het aan te raden om een offerte bij 123Trapliften aan te vragen en een afspraak in te plannen met een adviseur. Deze persoon komt dan bij je langs om alle wensen te bespreken en de betreffende trap op te meten. Na akkoord op de offerte gaan ze zo snel mogelijk voor je aan de slag.