7 Tips voor een goede nachtrust als senior

Als je ouder wordt, wordt het steeds belangrijker om een goede nachtrust te krijgen. Helaas wordt dit vaak moeilijker met de jaren. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om je nachtrust te verbeteren. In dit artikel geven we je 7 tips voor een goede nachtrust als senior.

1. Zorg voor een rustige slaapkamer

Een rustige, donkere en koele slaapkamer is ideaal voor een goede nachtrust. Zorg ervoor dat er geen harde geluiden of felle lichten zijn die je kunnen storen. Ook is het belangrijk dat je slaapkamer op een comfortabele temperatuur is, zodat je niet te warm of te koud ligt. Ook is het een goed idee om voldoende ruimte te hebben tijdens het slapen. Een 2 persoonsbed kan een goede optie zijn, of wellicht een twijfelaar.

2. Maak een vast slaapschema

Het is belangrijk om een vast slaapschema aan te houden, zodat je lichaam weet wanneer het tijd is om te gaan slapen. Probeer elke avond op hetzelfde tijdstip naar bed te gaan en op te staan. Op deze manier kun je je biologische klok resetten en zal je makkelijker in slaap vallen.

3. Neem een warme douche

Een warme douche kan ervoor zorgen dat je je ontspant en beter in slaap valt. Het is ook een goed idee om je tanden te poetsen en je gezicht te wassen voordat je naar bed gaat, zodat je je schoon en fris voelt als je onder wol kruipt in jouw bed van Emob.

4. Eet gezond

Een gezonde voeding is belangrijk voor een goede nachtrust. Vermijd suiker en cafeïne voor het slapengaan. Kies in plaats daarvan voor voedingsmiddelen die rijk zijn aan tryptofaan, zoals volkorenproducten, noten, zaden en bonen. Dit zijn voedingsmiddelen die je helpen om sneller in slaap te vallen. Gezonde voeding en minderen met alcohol zorgt er ook voor dat je minder snurkt in je slaap.

5. Beweeg regelmatig

Regelmatig bewegen is belangrijk voor een goede nachtrust. Probeer elke dag minimaal 30 minuten te bewegen, maar vermijd het om te sporten vlak voor het slapengaan. Een wandeling in de avondlucht kan ook helpen om daarna beter te kunnen slapen.

6. Vermijd nachtelijke snacks

Het is verleidelijk om na het eten nog een snack te nemen voor het slapengaan, maar dit kan ervoor zorgen dat je moeilijker in slaap valt. Het is beter om je laatste maaltijd minimaal 2 uur voor het slapengaan te nuttigen, zodat je lichaam de tijd heeft om het te verteren. Beperk ook het drinken voordat je gaat slapen om toiletbezoeken in de nacht te voorkomen.

7. Ga een stukje lezen

Een goede manier om je geest te ontspannen voordat je gaat slapen is door een stukje te lezen. Kies een niet al te zwaar boek of tijdschrift en lees een paar pagina’s voordat je het licht uitdoet. Op deze manier kun je je hoofd leegmaken en rustig slapen.