5 redenen om te kiezen voor kunstgras 

Wie in een aantal tuinen in een gemiddelde wijk in Nederland mag kijken, zal zien dat er steeds meer wordt gekozen voor kunstgras. Maar waarom is kunstgras zo populair? En hoe komt het dat mensen steeds vaker voor kunstgras kiezen? In deze blog vertellen we jou de 5 redenen waarom ook jij voor kunstgras moet kiezen. Lees je mee? 

Kunstgras was vroeger een soort mat van hardplastic waarbij je van heinden en ver al kun zien dat het om nep gras ging. Maar er is een hoop veranderd in de wereld van de kunstgras en tegenwoordig is het moeilijk om nep van echt te onderscheiden. Eigenlijk verraden vooral de voordelen van kunstgras dat het om niet echt gras gaat. Dus laten we daar eens snel naar gaan kijken. 

Reden nummer 1: kunstgras betekent weinig onderhoud 

Kunstgras is ontzettend onderhoudsvrij. Als je het eenmaal hebt neergelegd heb je er amper nog omkijken naar. Terwijl je met gras veel werk hebt. Denk aan inzaaien, grasmaaien, onkruid ertussen weghalen en ga zo maar door. Kunstgras zorgt ervoor dat jij amper met je grasmat bezig hoeft te zijn, waardoor je veel meer tijd overhoudt om te genieten! 

Reden nummer 2: kunstgras heeft het hele jaar door kleur aan je tuin 

In de herfst sterft het gras af. Het wordt kaal, leeg en grauw. Met een goede regenbui wordt het ook nog eens vies en zanderig. Maar dat gebeurt allemaal niet wanneer je kiest voor kunstgras. Want met kunstgras heb je het hele jaar door een prachtige grasmat. Dus wil jij op een treurige regenachtige dag uit het raam kijken en genieten van kleur? Kies dan voor kunstgras! 

Reden nummer 3: kunstgras is ontzettend duurzaam 

Wie denkt dat kunstgras niet duurzaam is en juist slecht is voor het milieu heeft het aan het verkeerde eind. Want kunstgras is namelijk juist duurzaam. Je hebt minder externe materialen nodig om het gras mooi te houden. Denk aan onkruidbestrijding waarbij veel chemische middelen worden gebruikt. En de grasmaaier kan ook lekker in de schuur blijven staan. Ook de materialen waar kunstgras vandaag de dag mee wordt gemaakt worden steeds duurzamer. En dan heb je nog het feit dat je er jaren veel plezier van kunt hebben! 

Reden nummer 4: kunstgras is heerlijk zacht en veilig 

Vooral als je spelende kinderen thuis hebt dan is het prettig om kunstgras in de tuin te hebben liggen. Vallen kinderen van de glijbaan of de schommel? Dan is de kans groot dat ze heerlijk zacht vallen en dat ze nergens last van hebben. Dat is toch een prettig idee! 

Reden nummer 5: kunstgras is een budgetvriendelijke oplossing

Kunstgras heb je allereerst in heel veel verschillende soorten prijsklassen. Zo lijkt het alsof de aanschaf misschien wat duurder is, maar vervolgens kun je er tot wel 10 jaar mee doen. In de tussentijd hoef je eigenlijk niets aan je grasmat te doen. Je hebt er dus 10 jaar plezier van terwijl er geen geld meer uit je portemonnee glipt. 

Wil je zelf kunstgras neerleggen? Kijk dan even deze video!