Hoe krijg ik mijn beeldscherm weer normaal

Oeps? Wat is er nu opeens gebeurt? Je beeldscherm staat niet meer zoals het was en je moet je hoofd bijdraaien of misschien wel het hele scherm op de kop zetten. Het is niet prettig natuurlijk om zo te werken. Het is nu belangrijk om je beeldscherm weer normaal te krijgen. We laten je graag zien hoe ook jij dit kunt doen. Het is niet moeilijk om je beeldscherm op de juiste manier in te stellen. Ook jij kunt dat! Laten we de stappen doorlopen, zodat je de computer weer goed kunt gebruiken.

Waar te starten?

Ga naar het bureaublad van de computer of laptop. Klik nu op beeldscherminstellingen, nadat je de rechtermuisknop hebt ingedrukt. Er zijn nu volop mogelijkheden om alles goed in te stellen. Laten we je helpen.

De grootte van de delen wijzigen

Heb je moeite om de tekst goed te lezen? Dan is het goed om de grootte te wijzigen. Je kunt het doen door de grootte van de tekst, de apps en de items te vergroten. Schuif de grootte naar rechts om zo ook een hoger percentage te zien. Klik nu op toepassen en je ziet nu de nieuwe weergave.

Een gekanteld scherm?

Wanneer het scherm is gekanteld dan moet je dit natuurlijk aanpassen. Het kan handig zijn als je een document wilt lezen. Klik nu bij de scherm stand op het pijltje. Kies nu staand en klik op toepassen. Het wordt aangepast. Als het goed is geef je hiervoor je akkoord. Doe je dit niet dan gaat hij weer terug naar de standaard.

De resolutie wijzigen

Het is natuurlijk prettig om alles goed scherp te zien. Het is mogelijk om de pixels aan te passen. Je kunt een lagere resolutie kiezen. Alles wordt nu groter weergegeven. Het is ook mogelijk om alles scherper te maken en om te kiezen voor een hogere resolutie. Alles is dan vaak ook een stuk kleiner.

Pas het aan door bij Resolutie op het pijltje te klikken. Kies de gewenste resolutie en klik op toepassen. Het is goed om eerst af te wachten of het goed is zo. Daarna kun je jouw finale akkoord geven en dan blijft het ook zo.

Tekstgrootte aanpassen

Het is ook mogelijk om de tekstgrootte en de items aan te passen. Het is zo mogelijk om alles net wat beter te lezen. Kies op tekstgrootte en andere items aanpassen. Kies op titelbalken en dan op het gewenste onderdeel. Het is mogelijk om het nu aan te passen. Kies voor toepassen om de wijziging door te voeren.

Het is goed om je computer of laptop goed in te stellen. Op die manier zal je optimaal gebruik kunnen maken van de computer en de laptop.