Beste Tablet voor Senioren: waar moet je op letten?

Ook voor senioren zijn er speciale tablets. Het zijn zeer goede tablets welke veel doelen kunnen dienen. Het is prettig om gebruik te maken van een tablet voor senioren. Wat zijn echter de beste tablets voor senioren? We gaan het in dit artikel bespreken.

 

Wat is een tablet ?

Het is een draagbaar apparaat wat een gulden middenweg is tussen een smartphone en een laptop. Ze hebben een groter scherm dan een smartphone en zijn lichter dan een laptop. Op die manier is het mogelijk om overall alles goed te zien. Ook heb je overall toegang tot je e-mail, social media en bestanden. Daarnaast kun je er natuurlijk ook de mooiste foto’s mee maken.

 

De voordelen van een tablet

Er zijn volop voordelen. Zo is het scherm een stuk groter. Het is gemakkelijker om alles goed te zien. Ook kun je rustiger alles intypen op het scherm. Daarnaast is het gewoon veel prettiger als alles groter is. De tablets zijn eenvoudig te gebruiken. Het is makkelijker om erop te typen dan op een smartphone. De toetsen zijn een stuk groter. Het is ook hier mogelijk om een eigen toetsenbord te installeren en te gebruiken. De tablets zijn daarnaast een stuk lichter en veel gemakkelijker om ze mee te nemen. Het is prettig en fijn om gebruik van te maken.

 

Waar moet je op letten?

Let op het besturingssysteem. Heb je een iPhone of Mac computer? Dan raden we de iPad aan met het iOS besturingssysteem. Het is prettiger om overall hetzelfde systeem te gebruiken. Veel tablets zijn uitgerust met Android. Het is een eenvoudig te gebruiken systeem met volop voordelen. Daarnaast is er nog het Windows 10 systeem. Het wordt steeds minder gebruikt.

Wanneer je een tablet gaat kopen moet je ook kiezen voor de juiste schermgrootte. De schermen variëren van 7 inch tot aan 13 inch. De meest gangbare maten zijn 7 inch en 10 inch. Kies het formaat wat het beste bij jou past. Een kleiner scherm is gemakkelijker om mee te nemen. Een groter scherm is ideaal om volop te genieten van wat je ziet. Voor senioren valt de keuze vaak op een groter scherm. 10 inch en groter!

 

De juiste apps

Het is na het kopen van een tablet voor senioren ook belangrijk om de juiste apps te installeren. Wat wil je ermee gaan doen? Foto’s bewerken? Welke social media accounts moet je toevoegen? Wil je ook email ontvangen op je tablet? Het is goed om de mogelijkheden te ontdekken en om zo volop en optimaal gebruik te maken van de tablet. Er zijn ongekend veel mogelijkheden. Door ze uit de reguliere en officiële app shops te downloaden is het mogelijk om virussen te voorkomen. Een virusscanner downloaden is uiteraard ook een slimme set.

De prijs?

De prijs is vaak van een ondergeschikt belang bij deze doelgroep. Tablet zijn ook niet peperduur, dus ga gewoon voor de beste tablet van 2019 uit de test, maar let natuurlijk wel op prijs/kwaliteit verhouding. Met een iPad zit je altijd goed – vaak iets duurder dan een android tablet, maar dan heb je ook wat. Het is natuurlijk niet erg als het een paar tientjes meer kost als je hier ook meer voor terugkrijgt.