De beste Web 3.0 cryptomunten om te kopen in 2022

Wat is Web 3.0

Web 3.0 is een van die nieuwe modewoorden voor de volgende grote evolutie van het internet. Web 1.0 vond plaats tussen 1990 – 2004, toen de meerderheid van de websites statisch waren en gemaakt werden door bedrijven. In deze periode kochten veel mensen domeinnamen op met de bedoeling ze later tegen een hogere prijs te verkopen aan bedrijven die deze domeinen nodig hadden.

Web 2.0 was de periode van sociale media en door gebruikers gegenereerde inhoud. Gebruikers werden aangemoedigd om te communiceren en contacten te leggen via sociale-mediaplatforms zoals Facebook, Twitter, Youtube enz. Deze overgang resulteerde in een grotere hoeveelheid contentcreatie met de meerderheid van de gegevens in handen van een kleine groep techreuzen zoals Google, Microsoft en Facebook. Deze concentratie van gebruikersgegevens en de macht van deze techreuzen heeft ervoor gezorgd dat we nu veel meer kritische vragen stellen over privacy. Het is ook mede door deze vragen dat Bitcoin en andere cryptocurrencies zijn ontstaan. We kopen niet alleen Bitcoin via platformen zoals bitcoinkopen.nl, we beleggen onze crypto’s, lenen geld via onze crypto’s en kopen nft’s. De volgende evolutie van het internet zal ons toelaten om ook decentraal te kunnen inloggen via cryptocurrencies

Web 3.0 richt zich dus zoals gezegd op decentralisatie, wat mogelijk gemaakt wordt door het concept van peer-to-peer internetoplossingen, waarbij gebruikers een keuze hebben over hoe hun gegevens worden gebruikt. Verwacht wordt dat Web 3.0 de openheid van gegevens en de toegankelijkheid van inhoud zal verbeteren door gebruik te maken van blockchain-technologie, aangezien verschillende toepassingen en diensten gebruik beginnen te maken van blockchain-technologie, metaverse en kunstmatige intelligentie (AI). De toepassing van deze technologie helpt de behoefte aan een gecentraliseerde autoriteit om gegevens op te slaan te elimineren en helpt de veiligheid te handhaven door middel van wijdverspreide consensus. Web 3.0 streeft er in wezen naar de controle weer in handen te leggen van individuen – de gebruikers – in plaats van de grote bedrijven die we eerder noemden. Dus wil je investeren in deze evolutie? Wij hebben de belangrijkste Web 3.0 cryptocurrencies van 2022 samengevat in deze cryptocurrency blog.

Theta (THETA)

Theta is vergelijkbaar met Airbnb maar dan voor videostreaming. Op dit platform verdienen kijkers beloningen voor het delen van extra bandbreedte en computermiddelen. Volgens Steve Chen, medeoprichter van YouTube, zal Theta de online video-industrie ontwrichten op dezelfde manier als YouTube dat in 2005 deed. Theta lost het probleem op van het leveren van video aan specifieke delen van de wereld door de kosten te verlagen met behoud van kwaliteit. Theta vindt het van cruciaal belang om streaming van hoge kwaliteit te leveren aan alle gebruikers.

Helium (HNT)

Helium is een gedecentraliseerd draadloos netwerk. Het stelt Internet of Things (IoT)-apparaten in staat draadloos verbinding te maken met het internet en zichzelf te geolokaliseren zonder de noodzaak van hardware voor satellietpositiebepaling of cellulaire plannen.

Filecoin (FIL)

Filecoin is een gedecentraliseerde marktplaats voor cloud-opslag. Een groot aantal opslagproviders en ontwikkelaars drijven het netwerk aan dat organisaties en projecten helpt bij het vinden van kosteneffectieve, gedecentraliseerde en veilige oplossingen voor gegevensopslag. Filecoin wordt vaak gebruikt voor de opslag van grote archieven, NFT’s, en veelgebruikte gegevens.

Polkadot (DOT)

Polkadot is een gedecentraliseerd project dat een laag 0-oplossing biedt, bekend als “Relay Chain”, die bekend staat om zijn schaalbaarheid, alsmede een laag 1-oplossing, bekend als “Parachain”, die fungeert als brug tussen verschillende blockchain ketens.