Zo creëer je de ultieme leeshoek

Lezen is een favoriete bezigheid van velen. En nu we, in deze bijzondere periode, veel binnen zitten, gaan mensen zeker en vast nog meer lezen. Wat is er fijner dan lezen in een speciaal ingerichte hoek in je huis, waar je lekker weg kunt dromen bij de verhalen? Met deze tips creëer je de ultieme leeshoek.

Lekker zitten

Het is belangrijk dat je in een leeshoek lekker en comfortabel kunt zitten. Zo kun je bijvoorbeeld een speciale zetel kopen, die je uitzoekt voor je leeshoek. Wat voor soort fauteuil je kiest maakt eigenlijk niet uit, het gaat er om dat jij hem lekker vindt zitten. Hou er rekening mee dat je, als je in je boek verzonken bent, met gemak een paar uur in je hoekje doorbrengt, en kies daar dan ook vooral je zetel op uit!

Kleed je zetel ook een beetje gezellig aan, met een kussen en een plaid bijvoorbeeld. Dat kussen kan lekker in de rug geplaatst worden, maar ook als ondergrond voor je boek dienen. En een plaid is heerlijk om in weg te kruipen op koelere momenten. Zo wordt het echt een knusse hoek waar je graag zit.

Licht

Na de zetel is licht onwijs belangrijk in je leeshoek. Vooral als je in de donkere wintermaanden wil lezen, of ’s avonds nog wat bladzijdes wil omslaan, is het belangrijk dat je dit met goed licht doet. Je ogen herstellen weliswaar meestal wel van lezen onder slecht licht, maar fijn is het niet. Zo kun je wazig gaan zien, of door het knijpen met je ogen hoofdpijn krijgen.

Alles bij de hand

Lees jij graag onder het genot van een kopje koffie of thee, of juist met een lekker glas wijn? Zorg voor een tafeltje bij je zetel waar je dit gemakkelijk op kwijt kunt. Ook kun je hier bijvoorbeeld je leesbril opbergen, en je boek neerleggen als je niet aan het lezen bent. Ook heb je dan gemakkelijk je telefoon bij de hand. Zo kun je heerlijk uren lezen zonder steeds op te hoeven staan.

Heb je de ruimte, dan is het fijn om ook je boeken bij de hand te hebben. Kies je leeshoek dan ook uit bij je boekenkast, of plaats een kast waarin je (al dan niet al) je boeken kwijt kunt. Zo kun je steeds dat boek kiezen waar je op dat moment zin in hebt!