Een autohuur Spanje vakantie is een verrijkende ervaring

Er is geen ideaal moment in het leven die aangeeft wanneer je het beste kan reizen. Reis als je jong bent zegt men soms wel eens, want het geeft je wijsheid. Maar anderen zeggen weer dat je moet reizen als je op leeftijd bent, want het houdt je jong van hart. Wat jouw fysieke of mentale leeftijd ook is, als je kunt reizen, is dat zeker iets om te overwegen.

Wanneer je aan menig senior vraagt wat zij van reizen op leeftijd vinden, zijn ze het over het algemeen over één ding eens: reizen nadat je kinderen volwassen zijn en je met pensioen bent (of met pensioen gaat) maakt een reisplanning veel gemakkelijker.

Bron: Pexels

Flexibiliteit qua tijd en duur

Als (semi-) gepensioneerde senior heb je de flexibiliteit om niet alleen te kiezen waar je heen wilt gaan, maar ook wanneer en hoe lang. Zo zou je bijvoorbeeld heel simpel een rondreis in Spanje kunnen boeken waarbij je met een huurauto van plaats naar plaats zou kunnen gaan om jou heerlijk enkele weken zoet te houden.

Daarnaast is er de mogelijkheid om zelfs voor enkele maanden in het zuiden van Spanje een vakantiehuis te betrekken om aldaar heel fijn te gaan overwinteren. Je zou dan tevens plannen kunnen maken om er jouw familie (en eventueel kleinkinderen) in de kerstperiode te ontmoeten, om zo een geslaagd familiefeest in Spaanse sferen te creëren.

Geluk en gezondheid

Oudere reizigers zijn het er tevens over eens, dat het kweken van voldoende zelfvertrouwen het belangrijkste is. Men voelt zich veelal gezonder wanneer men op reis is, omdat er dan vaak meer aan lichaamsbeweging gedaan wordt, door bijvoorbeeld lekker rond te wandelen.

Met een goede voorbereiding en de juiste reis- en ziektekostenverzekering hoeft het beheren van de lichamelijke gezondheid onderweg ook geen probleem te zijn. Medische hulp is voor toeristen meestal eenvoudig te vinden, maar vergeet natuurlijk nooit om altijd belangrijke medicijnen mee te nemen, waar je ook naartoe gaat. Ook al is het slechts een blokje om!

Om in Spanje zelf te komen is vrij eenvoudig geworden. Je regelt transport naar jouw luchthaven van vertrek, alwaar je via een budget luchtvaartmaatschappij al voor een klein bedrag naar allerlei plaatsen in Spanje kunt vliegen. Daar kan dan een behulpzame huurauto op jou wachten om jouw rondreis of trip naar je vakantiehuis mogelijk te maken.

Bron: Pixabay

Makkelijk en comfortabel

Spanje autohuur is, vanuit een keus van wel meer dan 1.600 bedrijven, heel gemakkelijk te regelen. Met een comfortabele huurauto (met het liefst een hoge instap) naar keuze, is dit zeker de perfecte manier om door het land te reizen. Dat kan in Spanje zelfs tot op hoge leeftijd met een huurauto, want er staat hier veelal niet een maximum leeftijd ter discussie. Het zou overigens wel mogelijk kunnen zijn dat er een extra verzekering of in enkele gevallen een doktersattest afgesloten moet worden.

Eenmaal in de huurauto wacht er een groot Spaans avontuur met allerlei bijzondere bezienswaardigheden, zoals prachtige natuurparken, historische gebouwen in indrukwekkende steden, maar uiteraard ook recreatiegebieden met uitnodigende zandstranden en de kalmerende invloed van de Middellandse zee.

Met al die mogelijkheden is het doorkruizen van Spanje een prachtige ervaring die behoorlijk gemakkelijk en handig gemaakt wordt met een huurauto. Het is daarbij ook heel fijn om te weten dat de huur ervan met een ongelimiteerd aantal kilometers is.

Een auto bij de hand hebben wanneer je voor een langdurige periode op vakantie bent is eveneens prettig om te assisteren bij de boodschappen, comfortabel naar een restaurant te gaan en zonder meer gemakkelijker, veiliger en handiger dan van het openbaar vervoer gebruik te moeten maken.

Bron: Pixabay

Mañana mañana

Je bent met de huurauto alsmede de baas over jouw eigen tijdsplanning en op welk tempo jij iets kunt uitvoeren. Je bevindt je in Spanje, dus dat is direct al het ultieme land van ‘mañana mañana’. Geen zorgen over snel ergens naartoe rijden dus, lekker rustig van de natuur genieten en op je gemak van bestemming naar bestemming reizen.

Er wordt wel eens gezegd dat reizen het enige is dat we kunnen kopen dat ons echt rijker maakt. Met een beetje goede planning en vooruitziendheid kan een reis in Spanje voor senioren een geweldige verrijkende ervaring zijn. Dus laat dat Spaanse avontuur maar komen!