Wil jij veroudering tegengaan?

Nu je een dagje ouder wordt, kan je er niet meer omheen. Rimpels zijn meer aanwezig, je huid wordt losser en gaat bijgevolg wat hangen. Huidveroudering is een fenomeen waar je niet onderuit kan, maar je kan het wel tegengaan. En daarvoor  hoef je niet meteen de duurste anti-rimpelcrème in huis te halen. Enkele veranderingen in je levensstijl kunnen ook al helpen. In dit artikel lees je er alles over.

Verzorg je huid goed

In de eerste plaats is het belangrijk om je huid goed te verzorgen. Een tip die je aan je kinderen of kleinkinderen kan meegeven, is omal op jonge leeftijd goed zorg te dragen voor je huid. Dat houdt in dat je veel water moet drinken om te hydrateren. Een gehydrateerde en vitale huid krijg je echter niet alleen door gemiddeld twee liter water per dag te drinken, maar ook door een goede moisturizer te gebruiken. Smeer elke dag een dagcrème, liefst eentje op waterbasis, om vocht in de huid in te brengen. Als je die crème aanbrengt, doe je dat uiteraard op je gezicht, maar veel mensen vergeten de hals en decolleté mee te nemen. Die zones moeten echter goed gevoed worden, want ook daar verschijnen rimpels sneller dan je denkt.

Gezonde levensstijl

We weten allemaal dat het belangrijk is om er een goede levensstijl op na te houden. Voldoende drinken hoort daarbij, maar ook je voeding is van groot belang. Vijf stukken groenten en fruit per dag is een minimum. Daar blijft het echter niet bij. Alcohol is een grote boosdoener, ook voor je huid. Drink je nogal veel wijntjes of bier, dan wordt je huid droger en worden je rimpels bijgevolg zichtbaarder. Een glaasje alcohol drinken kan zeker, maar houd dat voor het weekend. Daarnaast is het een goed idee om niet te roken en ook lig je beter niet te bakken in de zon. Het UV-licht van de zon kan immers huidkanker veroorzaken, wist je dat?

Kwaad geschied?

Helpen bovenstaande middeltjes niet? Of zit een snelle huidveroudering in de familie en kan jij echt wel een facelift gebruiken? Ga dan ten rade bij een gespecialiseerde arts om te bespreken welke opties er zijn om jouw gezicht er opnieuw fris en stralend te laten uitzien. Wist je dan een ooglidcorrectie wonderen kan doen? De huid op het ooglid is erg dun en slap en gaat bijgevolg snel hangen bij mensen die ouder worden. Sommigen zien zelfs niet goed meer door die hangende oogleden. Bij een ooglidcorrectie maakt de chirurg een sneetje in het ooglid en haalt het huidoverschot weg. Zo heb je opnieuw een klare blik, wat ervoor zorgt dat je beter ziet én er jonger uitziet.