Op leeftijd? Deze 5 producten helpen je

Je komt op een leeftijd dat je steeds minder dingen zelf kan doen. Maar toch wil iedereen zo lang mogelijk en zo gewoon mogelijk blijven leven. Er zijn daarom veel oplossingen bedacht die uitkomst bieden voor een langere toekomst in jouw eigen huis.

Doordat er producten op de markt zijn gekomen die het leven voor ouderen makkelijker maken, wonen zij steeds langer zelfstandig. Dit is niet alleen goed voor de ouderen zelf, maar ook voor de maatschappij. Minder snel is het namelijk nodig om hulp in te zetten en dit scheelt aanzienlijk in kosten. Maar wat zijn die producten dan die het leven zo enorm veel makkelijker maken voor ouderen? Wij hebben 5 van deze producten voor jou op een rijtje gezet.

Vijf producten voor iemand op leeftijd:

  1. Incontinentiemateriaal

Hoe vervelend het ook is, je ontkomt er op een gegeven moment niet aan. Ouderen schamen zich ervoor, maar dat is het helemaal niet. Er bestaat namelijk incontinentiemateriaal dat niet zo zichtbaar is. Hierdoor kan je op leeftijd gewoon de boodschappen doen zonder je zorgen te maken over of iemand je incontinentiemateriaal kan zien.

  1. Eiwitten en proteïnes

Vooral ouderen verliezen snel gewicht. Dit is niet goed, want als je vitaal wil blijven en je botten en gewrichten soepel wil houden heb je vetweefsel nodig. Hiervoor bestaan er gelukkig eiwitrijke producten als formitel. Op deze manier blijf je dus ook langer gezond wat resulteert in langer thuis kunnen blijven wonen.

  1. Een grijper

Wellicht ken je dit product om afval mee te grijpen als je op straat loopt. Maar steeds vaker hebben ouderen een grijper in huis liggen om gevallen spullen op te rapen. Bukken wordt namelijk met de jaren steeds moeilijker en kost ook steeds meer energie. Daarom staat ook de grijper bij ons in de lijst voor producten die ouderen nodig hebben.

  1. Douchekruk

Hoe langer je thuis gewoon jezelf kan wassen onder de douche hoe fijner. Daarom is ideaal een douchekruk aan te schaffen. Laat je ook nog een handgreep maken dan ben je helemaal klaar. Je kan gewoon jezelf blijven wassen en schrobben en hebt hiervoor geen hulp nodig.

  1. Telefoon met grote toetsen

Dan zijn we aangebroken bij je zicht. Deze zal steeds verder achteruitgaan en je hebt misschien wel verschillende brillen nodig. Omdat je altijd wil blijven bellen met familieleden en vrienden zijn er telefoons ontwikkeld met grote knoppen. Deze maken het leven voor ouderen een stuk makkelijker, want de digitale wereld gaat in een rap tempo voorwaarts, en dat is maar moeilijk bij te houden voor ouderen.

Nog meer producten voor ouderen

Natuurlijk zijn er nog veel meer producten te bedenken voor ouderen op leeftijd. Zo heb je bijvoorbeeld vergrootglazen die gebruikt kunnen worden voor bijvoorbeeld de krant. Of pillendoosjes per dag zodat de medicijnen niet vergeten worden. Klokken met extra grote cijfers en keukenhulpmiddelen voor als je nog maar weinig kracht in je handen hebt. Allemaal ontwikkeld om ouderen zo lang mogelijk thuis te laten wonen.