De beste roadtrips voor senioren zonder camper

Op latere leeftijd en geen roadtrip kunnen maken? Onzin! Zolang je nog goed achter het stuur kunt zitten en een lange autorit kunt volhouden dan is een roadtrip vakantie perfect! Zeker wanneer je nog een mooie auto hebt waarmee je de zon kunt betreden! Wij hebben de beste roadtrips voor senioren zonder een camper op een rijtje gezet.

Bekijk voordat je weggaat of je auto helemaal in orde is. Is hij APK goedgekeurd en heb je een goede verzekering? Misschien moest je toch al een nieuwe verzekering en kun je op zoek gaan naar de goedkoopste autoverzekering. Zorg ervoor dat je ze met elkaar vergelijkt zodat je de beste optie voor jouw auto en je rijgedrag kunt hebben.

Frankrijk, Oui!

Cruise in Frankrijk langs de kust van de Noordelijke Atlantische Oceaan. Van de rotskust in Normandië tot de duinen in Bordeaux. De Dune du Pilat is met 110 meter de hoogste duin in Europa. Door elke dag maar maximaal 3 uurtjes te rijden ben je zo even een week zoet. Onderweg vind je vast en zeker mooie hotels aan de kust waar je kunt overnachten. Op de terugweg naar Nederland kun je door het binnenland en geniet je van de wijnvelden en de pittoreske Franse dorpjes.

Noorwegen

Voor de actieve ouderen kun je wandelen in Noorwegen! In het westen van Noorwegen ligt een adembenemend landschap met nationale natuurparken en uiteraard de Fjorden. Voor het landschap moet je het hier zeker doen! Boek een hotel en verblijf er een aantal nachten zodat je kunt wandelen en ga daarna weer naar een andere plek! Je kunt zelfs vanuit de stad Bergen een uitstapje maken naar de Faeröer eilanden.

De laars van Italië

Neem de kust van Italië als bestemming voor een te gekke roadtrip. Langs de laars van Italië zul je heel veel verschillende steden en dorpen tegen komen die van alles te bieden hebben. Van het de historie in Rome tot de kleine grachtjes in Venetië. Uiteraard is het eten en drinken in Italië ook niet mis! Ze zeggen dat je daar echt de lekkerste pizza’s ooit kunt eten! Misschien kun je ook door San Marino rijden. Dit is een kleine republiek in Italië.