Waarom seks goed is op elke leeftijd

Seks is niet alleen leuk, het is ook gewoon heel gezond. Als senioren zijnde kan je altijd wel een extra tikkeltje gezondheid gebruiken. In deze blog leggen we je graag uit waarom seks gezond is voor jou en hoe jij je seksleven op peil houdt.

Schitteren als nooit tevoren

Seks is heel goed voor uw huid. Door het zweten en het aanmaken van het vrouwelijke hormoon oestrogeen zorgt seks voor schone poriën. Hierdoor gaat je huid glanzen en ziet ook je haar er verzorgder uit.

Niet alleen voor je huid is seks goed, ook voor je gewicht. Een vrijpartij van een halfuur doet je 150 calorieën verbranden. Zo blijf je gezond, en sport je ook nog. Heb jij dus ook al zin om je lichaam te tonen in een nieuwe babydoll jurk?

Hormonen beginnen te spelen

Naast het hormoon oestrogeen maakt je lichaam ook nog andere fijne hormonen aan tijdens seks. Zo heb je bijvoorbeeld het hormoon endorfine. Dit verhoogt je pijndrempel waardoor je minder last hebt van allerlei kwaaltjes. Zeker tegen hoofdpijn is dit een heel goed hormoon.

Vervolgens doet seks ook je testosterongehalte stijgen. Testosteron zorgt er dan weer voor dat je beter kan sporten, dat je actiever bent. Als senior is het heel belangrijk om voldoende in beweging te blijven.

Na het orgasme maakt je lichaam het hormoon prolactine aan. Dit hormoon maakt nieuwe hersencellen aan waardoor je minder snel last hebt van geheugenverlies. Een orgasme krijgen is niet altijd even eenvoudig. Daarom raden we je aan om gebruik te maken van glijmiddel want dit maakt seks een stuk aangenamer.

Laat je hart sneller slaan

Seks heeft allerlei positieve invloeden op je lichaam, maar de belangrijkste invloed is die op je hart. Je hart is de belangrijkste spier in je lichaam en tegelijkertijd ook de meest delicate spier. Door middel van seks zorg je ervoor dat je hart sneller slaat. Op deze manier pompt je hart meer bloed door je lichaam en dit heeft positieve gevolgen voor je hart- en bloedvaten.

Bescherm jezelf

Het klinkt misschien banaal, maar condooms kopen, mag je nooit vergeten. Mensen ouder dan 50 jaar hebben een groter risico om seksueel overdraagbare infecties op te lopen of door te geven. Let daarom dus hier extra voor op.

Ziezo, dit was even kort samengevat waarom seks goed is voor jou. Stop dus zeker niet met het hebben van seks omdat je schrik hebt dat het te intensief is. Integendeel zelfs, vaak is het juist super goed voor je gezondheid!