person writing illustration in spiral notebook

Terug naar vroeger met deze 4 leuke hobby’s 

De huidige generatie gaat snel. De ene na de andere nieuwe technologie wordt op je afgevuurd en zonder smartphone ben je compleet verloren, laat staan dat je het zonder computer moet redden in het dagelijkse leven. Maar, wat zien we? Er wordt ook teruggegrepen naar de tijd van weleer. In deze blog nemen we je terug mee naar vroeger. Ontdek 4 leuke hobby ideeën die vroeger doodnormaal waren. Want je bent nooit te oud, om iets nieuws te proberen!

Zelf hangop maken in een handdoek 

Yoghurt is zowat het meest veelzijdige wat je in je ijskast hebt staan. Lekker met aardbeien, door muesli, in sauzen als basis voor dressing bij de salade en ga zo maar door. Hou je van een kwarkachtige structuur, dan kan je zelf zoals vroeger eens hangop proberen maken. Benodigdheden? Handdoek, yoghurt en een beetje van je tijd. Laat je yoghurt in een schone theedoek uitlekken. Heerlijk als dessert met wat honing. Heb je de smaak van het zelf maken te pakken dan is het tijd om zelf brood te bakken, wat denk je? Of wil je het wat zoeter? Bak dan een cake!

Zelf brood bakken 

Broodbakken gebeurde vroeger in een houtoven, maar tegenwoordig heb je alleen een broodmachine nodig. Of een goeie mix en een degelijke, simpele oven kan ook al voldoende zijn. Niets overtreft de heerlijke geur van versgemaakt brood die het huis vult. Is het eerste broodje een succes? Dan kanje beginnen met afwisselen in soorten. Zuurdesem, pompoenpitten, speltbrood, grof of wit? De keuze is aan jou. Wist je trouwens dat brood kneden therapeutisch werkt? Je kan het vergelijken met boetseren, heerlijk!

Zelf je trui breien

Weet je nog de tijd dat je moeder in een schommelstoel een sjaal zat te breien? Misschien heb je nog wel een oude sjaal of een dikke trui waar je geen afscheid van kan nemen. Nu is het aan jou om die herinneringen terug op te rakelen. Brei zelf eens een sjaal! Of, als je er al wat handiger in bent, een trui! Het enige wat je nodig hebt is een bol dikke wol en twee priemen. Wolwinkels schieten de laatste jaren weer als paddenstoelen uit de grond. De opmars van slow living en duurzaamheid hebben daarvoor gezorgd. We zien een algemene golf van rustiger leven en jongvolwassenen en ouders die kiezen om te ontsnappen aan de rush door hobby’s te kiezen die ze terugnemen naar ‘de goeien ouwen tijd’. Keuze genoeg dus!