De perfecte raamdecoratie voor elke ruimte

Van plan om je huis een makeover te geven of wil je investeren in nieuwe gordijnen? Dan is dit artikel iets voor jou! Wij lijsten alvast de beste raamdecoratie op per ruimte. Klaar voor verandering?

Praktisch en mooi in de keuken

In de keuken draait alles om praktische raamdecoratie. Wie witte gordijnen in een keuken vlekvrij kan houden, we salute you! Voor de meesten onder ons is dit een helse karwei dus daarom kies je best voor raamdecoratie die je makkelijk kan onderhouden en wassen, maar niet te fragiel is. Houten jaloezieën voor grote lange ramen zijn hiervoor perfect. Ze zijn makkelijk te poetsen en geven je ‘s avonds wat meer gezelligheid.

Zacht en uitnodigend in de woonkamer

Als je privacy in je woonkamer hebt en uitkijkt op je tuin, kies dan voor dunne en zachte gordijnen. Denk aan gordijnen in het wit, lichtgrijs of beige. Grote lange witte gordijnen zorgen ervoor dat je ruimte groter lijkt, en transformeert je woonkamer in een zonovergoten ruimte in de lente en herfst. Door lichtdoorlatende gordijnen te kiezen, creëer je ook een connectie tussen je tuin en woonkamer. Zo geniet je dubbel en dik van de natuur en het veranderen van de seizoenen.

Lamellen voor privacy

Als je woonkamer of keuken grenst aan de straatkant, kan je kiezen voor mooie zwarte lamellen. Die zie je vandaag overal terug: van hippe appartementen en landelijke keukens tot moderne huizen. Je kan kiezen voor houten lamellen, maar ook in pvc en aluminium vind je stijlvolle exemplaren. In de badkamer zijn lamellen ook perfect voor privacy, want zo kan je toch nog wat licht binnenlaten. Lamellen uit PVC zijn vochtbestendig, maar vind je houten jaloezieën mooier? Geen zorgen, je kan deze ook in de badkamer gebruiken, zolang ze niet in een waterstraal terecht komen.

Wave gordijnen in de slaapkamer

Als je houdt van zachte kleuren in je slaapkamer en op zoek bent naar een hotel vibe, dan zijn wavegordijnen echt iets voor jou. Combineer ze met een mooie parketvloer of een zachte grote mat en je voelt je elke avond op hotel. Kies voor neutrale meubels, verlichting in warmwit en plaats mooie bloemen of een flesje parfum op je nachtkastje. Na een drukke dag, vergeet jij hier al je stress!

Shutters voor in een kinderkamer

Als je een iets oudere woning hebt en je het karakter wil behouden, kan je kiezen voor shutters in een kinderkamer. Deze verduisteren de kamer perfect, zijn makkelijk in onderhoud en geven je ruimte een traditionele look.