Waar op letten bij het kopen van een ergonomische bureaustoel?

Heel wat mensen brengen dagelijks een aanzienlijke hoeveelheid uren door voor hun beeldscherm. Om ervoor te zorgen dat je dit volhoudt tot je pensioen is het van cruciaal belang om te letten op je houding tijdens het werken. Wil je zeker weten dat je nek- en rugklachten kunt voorkomen dan is het kopen van een ergonomische bureaustoel een ware must. Maar waar moet je dan op letten bij het doen van deze aankoop? Om hier antwoord op te krijgen is het verstandig om snel verder te lezen. In dit artikel laten wij je het namelijk allemaal zien!

De verstelbaarheid van de stoel

Een van de belangrijkste kenmerken waar je goed op moet letten bij het kopen van een nieuwe ergonomische bureaustoel is de verstelbaarheid. Hier moet je onder andere denken aan de hoogte van de stoel, maar ook aan de mogelijkheid om de rugleuning te kantelen of om de armleuningen te verstellen. Dit maakt het mogelijk om de stoel aan te passen aan de vorm van je lichaam. Hierdoor beschik je altijd over een goede lichaamshouding tijdens het werken. Een stoel met meerdere instelmogelijkheden is ideaal voor wie veel achter de computer zit, op die manier kan je namelijk makkelijk afwisselen.

De kwaliteit van de lendensteun

De lendenstreek is ook erg belangrijk om bij stil te staan. Sterker nog, dit onderdeel is zo belangrijk dat we er een los stuk aan gewijd hebben. Dit deel is van cruciaal belang voor het ondersteunen van je wervelkolom. Zonder deze steun beschik je eigenlijk nooit over de juiste lichaamshouding. Een ergonomische bureaustoel met goede lendensteun helpt het risico op rugpijn te verminderen, bevordert een goede houding en voorkomt dat je achterover leunt tijdens het werken. Wij raden je aan om te kiezen voor een stoel met een voorgevormd lendenkussen of een verstelbare lendensteun die kan worden aangepast aan je eigen rug.

De hoogte van het zitcomfort

Als laatste moet je even goed kijken of de stoel die je op het oog hebt wel beschikt over een comfortabele zitting. Dit zou een belangrijk aspect moeten zijn bij het kopen van een ergonomische bureaustoel. Zoek een stoel die breed genoeg is om je lichaam te ondersteunen, met een voorgevormd oppervlak dat ontworpen is om drukpunten te verminderen. Een goede stoel moet daarnaast voorzien zijn van kussens die je de hele dag door steun bieden.

Kies jij ook voor een nieuwe stoel?

Door op de bovenstaande zaken te letten is het echt niet zo lastig om uit te komen bij de bureaustoel die past bij wat je zoekt. Wij raden je echt aan om dit te zien als een investering in je werkplek. Vaak is het ook nog eens mogelijk om bij je baas een vergoeding aan te vragen voor het aanschaffen van deze stoel. Dit maakt het dan ook een no brainer voor iedereen die op een gezonde manier wilt werken, wetende dat hij of zij tenminste wel op een goede stoel zit!