Geef je auto een verdiende make-over!

Als autoliefhebber hecht je veel belang aan het welzijn van je wagen. Je wil dat hij prima kan bollen en dat hij er altijd verzorgd uitziet. Daarom zorg je voor regelmatig onderhoud van je bolide en voor een grondige poetsbeurt van tijd tot tijd. Natuurlijk doe je dit allemaal het liefst van al zelf. Wist je dat er nog andere manieren zijn om je auto weer te doen stralen? Om hem als het ware een echte make-over te geven? Hier lees je hoe je dat kunt doen.

Cosmetische ingreep voor je wagen

Heb je al eens gehoord van auto detailing? Dat is een term die uit de Verenigde Staten is komen overwaaien. Auto detailing is een verzamelnaam voor alle systematische bewerkingen en procedures die je gebruikt om je wagen in zijn best mogelijke staat te houden. Je kunt het een beetje vergelijken met de cosmetische ingrepen die mensen soms laten uitvoeren om er weer wat beter uit te zien. Bij een auto houdt deze ingreep voornamelijk in dat je alle zichtbare en onzichtbare onzuiverheden van het interieur en het exterieur van je wagen verwijdert. In plaats van met scalpels en spuitjes, ga jij als cosmetisch auto-chirurg aan de slag met een aantal onderhoudsproducten die ervoor zorgen dat je auto er weer nieuw zal uitzien. 

Auto detailing stap voor stap

Je hebt ondertussen al begrepen dat auto detailing meer behelst dan alleen het wassen en stofzuigen van je auto. Wanneer je je auto aan zo’n grondige make-over onderwerpt, zijn er 5 stappen die je moet volgen. De eerste stap is het grondig wassen van je bolide. Vervolgens ga je aan de slag met de lak van je auto. Hierbij ontdoe je de lak van de contaminaties die hij heeft opgelopen door het contact met zon, sneeuw en vuil. In deze tweede stap verwijder je ook de krassen uit de lak. Hierna ga je aan de slag om de lak opnieuw te voeden en een diepe glans te geven. Bij de vierde stap geef je je wagen de nodige bescherming door hem te waxen. De vijfde stap is het regelmatig onderhouden van je bolide.

Finishing touch

Nu je auto er weer als nieuw uitziet, is het belangrijk om ook aandacht te schenken aan de details. Zo is het cruciaal om je velgen niet te vergeten. Door je velgen regelmatig te behandelen met velgenreiniger, voorkom je beschadigingen aan je velgen en zorg je ervoor dat ze net zo hard blinken als de rest van je auto. Om je velgen te reinigen, heb je meer nodig dan alleen een velgenreiniger. Wanneer je aan de slag wil gaan met het proper maken van je velgen, heb je ook een emmer met proper water, autoshampoo, een tuinslang of hogedrukreiniger, een schone doek, een velgenborstel en een schone droogdoek nodig.