5 manieren om gemakkelijk thuis fit te blijven 

Wil jij thuis fit blijven? Wij hebben een aantal manieren voor je op een rij gezet om dit gewoon thuis te doen. Ook wanneer je minder ervaring hebt met sporrten zijn er veel verschillende mogelijkheden. Van een hometrainer tot een personal trainer naar jouw huis halen. Wij geven je 5 manieren om met gemak thuis fit te blijven. 

#1 In huis op de fiets 

De oude vertrouwde hometrainer. Toen de hometrainer jaren geleden op de markt kwam was het een grote hit. Iedereen zag hoe makkelijk het was om thuis fit te blijven. Je pakt een handdoekje, neemt plaats op je fiets in huis en kan heerlijk gaan trainen. Op een goede hometrainer zitten vaak ook programma’s die je kan volgen. Je kiest zelf de afstand die je wil gaan fietsen of hoe lang je wil gaan fietsen. De hometrainer bepaald dan een programma dat bij je past, ideaal!  

#2 Thuis lessen nemen 

Steeds meer mensen kiezen ervoor om niet meer naar de sportschool te gaan. Een ruimte waar je met z’n allen bezig bent met bepaalde oefeningen is zeker niet voor iedereen weggelegd. Misschien begrijp je dit en wil je ook liever thuis sporten. Dan zijn er veel apps waarmee je thuis oefeningen kan doen. Je krijgt dan gewoon een volledige les. Er zijn zelfs zorgverzekeringen die hele programma’s voor je hebben uitgeschreven. Op deze manier kan je gewoon thuis les krijgen zonder dat je hiervoor lange afstanden moet afleggen naar de sportschool. 

#3 Lopen en werken tegelijk

Ben jij nog steeds een work-a-holic ondanks dat je al met pensioen bent? Je bent nog bijna dagelijks aan het ondernemen en zit hierbij achter je bureau!? Ook dan kan je gewoon fit blijven. Zo kan je gebruik maken van een loopband tijdens het werk. Dit betekent dat je een zit- en stabureau kan aanschaft waaronder je een loopband zet. Al lopend doe je gewoon je dagelijkse werkzaamheden. Ideaal wanneer je altijd druk bezig bent en maar weinig achter die computer vandaan komt. 

#4 Personal training 

Het gebrek aan discipline is vaak de reden dat mensen niet sporten. Vroeger had je een fysieke baan en was je door de dag heen in beweging. Maar met de komst van televisies en technologieën waardoor bepaalde zaken steeds gemakkelijker worden, is dat verleden tijd. Maar gelukkig zijn er personal trainers die hierop inspelen. Je kan ze vragen bij je thuis te komen om je te motiveren. Zo’n trainer zal precies kijken wat jij aankan en oefeningen voor je optimaliseren. Perfect als je snel de motivatie verliest. 

#5 Bouw jouw thuisgym 

Ben jij het gewend om naar de sportschool te gaan? Dan heb jij geen uitleg meer nodig. Je vindt de sportschool misschien net een tikkeltje te ver of gaat liever niet tussen allemaal mensen je oefeningen doen. Dan bouw je toch gewoon je eigen thuisgym. Je kan nu precies kiezen welke materialen jij het liefst gebruikt en nodig hebt. Het enige nadeel van een thuisgym is dat het een stuk duurder is dan gewoon naar de sportschool gaan.