Voorbereid vliegen vanaf Luchthaven Charleroi

Als je een vliegreis gaat maken zijn er een aantal dingen die je van tevoren goed moet weten en regelen. Deze voorbereidingen zijn niet altijd leuk, maar wel noodzakelijk. De vakantie begint pas als je in het vliegtuig zit en niet als je je auto geparkeerd hebt op parking luchthaven Charleroi. We vertellen je in dit artikel wat je moet weten, zodat je alles voor jezelf goed op een rijtje hebt.

Zorg dat je je reisdocumenten in orde hebt

Als je naar een ander land reist, is het belangrijk om bij de ambassade of het consulaat van dat land na te gaan of je een visum nodig hebt of niet. Als je geen visum hebt, mag je het land niet in. Dit visum wordt normaal gesproken door de luchtvaartmaatschappij aan het ticket toegevoegd. Soms kan het ook zo zijn dat je deze op de luchthaven in het betreffende land moet aanschaffen. Wat ook belangrijk is dat je paspoort of identiteitskaart geldig is. Zonder één van deze belangrijke documenten kom je niet door de douane op het vliegveld. Overigens mag je ook het land van bestemming niet in, dus zorg ervoor dat je alles goed opbergt zodat je het niet kunt verliezen.

Laat je van tevoren testen op COVID-19

Als je naar een ander land reist, is het belangrijk om je te laten testen op COVID-19. Je kunt hierop laten testen bij de GGD (een thuistest is niet geldig). Ook is het belangrijk om van tevoren goed te weten welke huidige COVID-19 maatregelen er gelden in het land waar je naartoe reist.

Zorg dat je op tijd op de luchthaven bent

Zorg ervoor dat je ruim voor vertrek op de luchthaven bent. De check-in, security en paspoortcontrole kunnen soms veel tijd in beslag nemen. Het advies is vaak om 2 tot 3 uur van tevoren aanwezig te zijn. Gelukkig zijn er op het vliegveld ook genoeg dingen te doen, zoals wat lekkers eten en drinken en taxfree shoppen.

Wat mag er in je handbagage?

Iedere luchtvaartmaatschappij heeft een eigen beleid als het aankomt op handbagage. Om zeker te weten wat je wel of niet mee mag nemen is het van belang om de website te raadplegen. Handbagage mag maximaal de volgende afmetingen hebben 56x45x25cm en iedere passagier mag maar 1 stuk handbagage meenemen.

Bagage inchecken

Ook belangrijk: het is goed om van tevoren te weten of je je gewone bagage op de luchthaven kunt inchecken of dat je dit online moet doen. Je kunt deze informatie vinden op de website van de vliegmaatschappij waarmee je gaat vliegen. Ook goed om meteen op te zoeken wat je wel en niet mag meenemen van de douane. Even een klusje om dit allemaal uit te zoeken, maar zo voorkom je wel een hoop gedoe op het vliegveld en kun je als je eenmaal zit, lekker gaan genieten van je vakantie.