3 redenen om te kiezen voor elektrische gordijnen

Waarom zou je kiezen voor elektrische gordijnen? Kost het zoveel moeite om in de ochtend even naar het venster te lopen en de gordijnen te openen? Gemak, levensduur, hygiëne en zelfs veiligheid zijn voordelen die genoemd worden maar wat betekent dit in de praktijk? Dat onderzoeken we op deze pagina.

Welke type gordijn moet je kiezen?

In principe kunnen alle soorten raamdecoratie geautomatiseerd worden, in praktijk blijken rolgordijnen populair te zijn. Daarom zullen we dit type raambekleding als uitgangspunt nemen. Hier zijn drie redenen om te kiezen voor elektrische rolgordijnen.

  1. Meer comfort als je thuis bent

Je wordt wakker. Het is nog niet helemaal tijd om op te staan maar weer diep in slaap vallen is ook niet de bedoeling. Je wilt de gordijnen een stukje openen. Stap je uit bed? Je kunt gewoon met een afstandsbediening of een app de gordijnen op de slaapkamer openen zonder uit bed te stappen. Moeten je kinderen wél opstaan om zich voor te bereiden om naar de training te gaan? Dan open je in hun kamer de gordijnen, dat is een stuk prettiger dan roepen. Lees je een boek op de bank en begint het te schemeren? Vraag je spraakassistent om de rolgordijnen in de huiskamer te sluiten, zo maak je van wonen echt genieten.

  1. Meer controle als je niet thuis bent

Je moet vroeg naar je werk, het is nog donker buiten. Open je de gordijnen waarmee de woning er verlaten uitziet? Wellicht kom je ‘s avonds thuis als de zon onder is waardoor de woning er ook dan weer verlaten uitziet. Met elektrische gordijnen laat je de raamdecoratie openen op het juiste tijdstip. Als je op je werk zit, op stap bent of wekenlang op vakantie bent. In de zomer kun je bij felle zon de woning koeler houden en het meubilair beschermen tegen schadelijke UV-straling door de raamdecoratie overdag te sluiten.

  1. Slimmer wonen is fijner leven

De kans is groot dat je nooit een televisie in huis hebt gehad zonder afstandsbediening. Vroeger moesten mensen naar de televisie lopen om van kanaal te wisselen. In plaats van hout op het vuur gooien draaien we de thermostaat op 20 graden en het is klaar. Huisautomatisering is meer dan elektrische gordijnen. Je kunt bijvoorbeeld de verlichting koppelen aan de raamdecoratie. Rolgordijnen dicht, lampen aan. Met een slimme luidspreker hoef je niet langer op een knop te drukken. “Speel de hits van de jaren negentig op Spotify in de keuken.” Dat is handig als je staat te koken. Elektrische gordijnen passen perfect in de smart home.

En hoe zit het met de prijs? De kosten voor PoweredBlinds vallen reuze mee gezien de voordelen die elektrische rolgordijnen bieden. Dit komt omdat je de keuze hebt uit diverse configuraties, opties en materialen. Daarnaast wordt het als pakket aan huis bezorgd dat je via een handleiding zelf kunt monteren. Zo bespaar je direct een flink bedrag. Mocht je niet zo handig zijn dan kun je voor de producten van Somfy gaan, het moederbedrijf van PoweredBlinds. Je kunt dan een dealer de raamdecoratie laten inmeten, monteren en installeren.