Een carport zorgt voor meer wooncomfort

Woon je in een hoekwoning en heb je (dus) een oprit aan de zijkant van je huis? Dan is het plaatsen van een carport wellicht een goede optie. Onder deze carport kan je veel meer kwijt dan alleen je auto. Al is het plaatsen van een van de schitterende carports van Tuinmaximaal alleen al voor het parkeren van je auto sowieso een waardevolle toevoeging aan je huis.

Waarvoor kan ik de carport nog meer gebruiken?

Een carport is eigenlijk bedoeld voor het overdekt parkeren van je auto of brommobiel. Het dak van de carport zorgt ervoor dat weersinvloeden minder grip krijgen op de lak en dat ook bladeren en vogeluitwerpselen geen kans maken. Maar je kunt (veel!) meer met een carport. Kies dan wel voor een wat groter model waar én je auto én andere zaken onder kunt parkeren.

Gebruik de carport als extra schuurtje

Plaats je fiets, scootmobiel of brommer onder de carport. Door je fiets, scootmobiel of brommer onder de carport te parkeren zijn deze gemakkelijker te pakken dan wanneer ze in een schuurtje staan. Het is dan, natuurlijk, wel zaak om deze vervoermiddelen goed op slot te zetten.

Gebruik de carport als containerpark

Plaats de containers voor huisvuil, GFT en plastic onder de carport. Door deze containers onder de carport te plaatsen, plaats je ze uit het zicht, maar toch dichtbij genoeg om er goed gebruik van te kunnen maken.

Gebruik de carport als speelgoedopslag

Laat de (klein)kinderen hun buitenspeelgoed onder de carport bewaren. Ze kunnen het dan zelf weer terugvinden en weer opbergen.

Kies de carport die bij je past

De afmetingen van de carport zijn van belang, maar het oog wil ook wat! Het is daarom fijn om te weten dat de carports van Tuinmaximaal in verschillende kleuren te koop zijn. Het materiaal is altijd aluminium, maar door de poedercoating zijn verschillende kleuren mogelijk. Het voordeel van aluminium is dat dit volledig onderhoudsvrij is. Het roest niet en hoeft daarom niet behandeld te worden met verf of beits.

Ook voor het dak van de carport zijn diverse opties beschikbaar. Wil je graag een lichte carport? Kies dan voor een transparant dak. Wil je niet tegen de gevallen bladeren en vogelpoep aankijken? Kies dan voor een dak dat niet transparant is. Het is altijd verstandig om, in de carport, een lamp op een sensor te installeren. Dit is fijn voor jou, wanneer je je auto of fiets wilt parkeren, maar het werkt ook nog eens heel goed tegen ongenode gasten!

Mag ik altijd een carport plaatsen?

Een carport mag, over het algemeen, vergunningsvrij gebouwd worden. Dit heeft te maken met het feit dat er geen fundering geplaatst hoeft te worden en dat de carport nog steeds wordt gezien als een tijdelijk bouwwerk. Het is wel slim om even na te vragen bij je gemeente of dat ook voor jouw huis/woonplaats geldt.