Optimaal genieten van de nazomer

De nazomer is begonnen en dit houdt in dat het kouder begint te worden. Deze tijd van het jaar is vaak erg gezellig. Je kunt er lekker op uit zonder dat het veel te warm is. Je kunt de tuin nog optimaal benutten. En in de avonden genieten van een heerlijk nazomers gerecht. Wij geven je drie leuke tips mee!

Pak de fiets

Met mooi weer wil je natuurlijk niet de hele dag thuis zitten. Ga er eens lekker op uit. Pak de fiets en maak een mooie fietstocht. Neem een lekkere lunch mee of laat je verwennen op het terras. Geniet van een goede cappuccino met een stuk appeltaart of cheesecake bijvoorbeeld. Zo kun je even uitrusten en ook nog heerlijk genieten van het weer. Sluit de fietstocht af met een lekker ijsje van de ijssalon.

In de tuin zitten met de warmte van een vuurtafel

Na zo’n dag fietsen is het fijn om even uit te rusten en op de bank te liggen. Wil je het buitengevoel nou nog behouden? Kies er dan voor om buiten onder de overkapping te gaan zitten of in de openlucht naar de sterren te kijken. Vind je dit te koud? Kijk dan eens naar vuurtafels bij Kees Smit Tuinmeubelen. Deze tafels geven een aangename warmte en een sfeervolle uitstraling. Het voordeel van een vuurtafel op gas is: geen last van vonken, stinkende kleding en sjouwen met hout is verleden tijd.

Zomers gerecht

Als je het over genieten hebt, hoort daar uiteraard ook lekker eten bij. Daarom hebben we een lekker mosselrecept klaarstaan voor twee personen.

Benodigdheden:

1kg mosselen

500 ml witte wijn

200 ml slagroom

+/- 25 cherrytomaatjes

1 citroen in schijfjes

3 teentjes fijngehakte knoflook

3 sjalotten

1 eetlepel tijm

1 eetlepel verse dille

1 eetlepel peterselie

Spoel de mosselen schoon met water en controleer of er geen kapotte tussen zitten. Doe in een grote pan iets olijfolie, bak hier de sjalot, knoflook en tijm zachtjes in aan. Voeg nu de mosselen en wijn toe. Zet het vuur hoger en laat de mosselen koken met de deksel op de pan. Schep af en toe de mosselen om.

Zodra de meeste mosselen open zijn, voeg je de slagroom, dille, peterselie en cherrytomaatjes toe. Laat dit nog drie minuten meekoken en dan zijn de mosselen klaar om gegeten te worden. Serveer de mosselen eventueel met patat als bijgerecht.

Eet smakelijk!