Alle soorten kranen op een rij gezet

Veel mensen staan met liefde urenlang in de keuken en besteedden uren in woonwinkels om deze er zo mooi uit te laten zien. Waar veel mensen echter niet over nadenken is over de verschillende soorten kranen die er in de wereld bestaan. Benieuwd wat voor verschillende soorten kranen er allemaal zijn? Lees dan gauw verder, want wij hebben ze op een rijtje gezet.

Keukenkraan

Een keukenkraan klinkt veel mensen natuurlijk bekend in de oren. Deze zijn vaak iets hoger, zodat het gemakkelijk gaat om er iets onder te vullen met water. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een pan of flesje water.

square white sink with brass faucet

Wastafelkraan

Wastafelkranen zijn in vergelijking met keukenkranen een stuk minder hoog en lang van model. Deze hoeven vaak alleen gebruikt te worden voor het wassen van de handen in de badkamer. Desondanks bestaan er ook hoge wastafelkranen voor degenen die dat wensen. Het belangrijkste is dat deze kraan goed past bij de wastafel waarvoor gekozen is, bijvoorbeeld eentje van Lavabo.

Buitenkraan

De werking van een buitenkraan speekt natuurlijk al gauw voor zich. Deze bevindt zich buiten en wordt bijvoorbeeld gebruikt (met een extra verlengstuk) om de planten mee water te geven. Ook kun je hiermee de auto wassen of waterballonnen vullen tijdens een watergevecht.

Douchekranen

Ook in de douche maak je uiteraard gebruik van een kraan. Hierbij maak je de keuze of het je het liefst gaat voor een regendouche, een douche met kleine douchekop of een douche met meerdere compartimenten waardoor er verschillende stralen vanaf verschillende plekken komen.

Fonteinkranen

Fonteinkranen lijken een beetje op wastafelkranen, maar zijn vaak nog net een stukje kleiner en bevinden zich vaak in een wc. Deze zijn uitermate geschikt om je handen in te wassen maar vaak wel zo klein dat je er geen glas met water kunt vullen. Wanneer je bij een fonteinkraan een fles zeep en een gastendoek hangt, nodig je mensen direct uit om hun handen te wassen. Wat natuurlijk ook bevorderlijk is voor de gezondheid.

Gootsteenkraan

Tot slot bestaan er nog de gootsteenkraan, die zich -je verwachtte het vast al- boven de gootsteen bevindt. Deze kranen zijn verkrijgbaar in verschillende types, bijvoorbeeld zowel bovenuitloop als onderuitloop.