Veilig je dakgoot schoonmaken: denk hierom!

Het is belangrijk om je dakgoot regelmatig schoon te maken. Het regent veel in Nederland en vooral in de herfst vallen de bladeren van de bomen. Wanneer de goten dan verstopt raken dan kan dit veel problemen veroorzaken. Het kan komen van mos, bladeren, takken en ander vuil. Het water kan niet naar beneden afgevoerd worden en kan er zelfs overheen gaan sijpelen. Iets wat je natuurlijk wilt voorkomen, omdat je daarvoor een dakgoot hebt.

Schade door een vieze dakgoot

Een verstopte dakgoot kan volop schade veroorzaken. Het kan zo zijn, dat de hele dakgoot afbreekt of er scheuren in de dakgoot komen. Er kunnen ook volop lekkages en waterschade ontstaan. Het is goed om dit natuurlijk te voorkomen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen, dat je het repareert en de goot schoon houdt. Het is ook beter om zo insecten te voorkomen. Insecten broeden graag in stilstaand water.  Het repareren is vaak duurder dan het laten schoonmaken van de dakgoot. Het is daarom slim om hier nu al mee te beginnen.

Ga je het zelf doen?

Wanneer je handig bent en geen hoogtevrees hebt is het goed om het zelf te doen. Je kunt dan nog een paar eurootjes besparen. Ben je echter niet zo handig, heb je hoogtevrees of heb je eigenlijk geen tijd dan is het beter om het te laten doen. Het is dan beter om de dakgoot door een professional schoon te laten maken. Het is een slimme keuze. Ze zijn experts en weten precies wat er moet gebeuren. Daarnaast beschikken ze ook nog eens over al het juiste materiaal. Het is belangrijk om dit op de juiste manier aan te pakken.

Een schoonmaker inschakelen voor de dakgoot

Wanneer je een schoonmaakbedrijf de dakgoot laat schoonmaken dan hoef jij je nergens meer zorgen over te maken. Je hoeft je niet druk te maken, dat het even waait. Ook hoef je niet al het speciale gereedschap aan te schaffen.

Je zou ze kunnen vragen om preventieve maatregelen te treffen om zo het schoonmaken te reduceren. Ze kunnen roosters op de goot aanbrengen. Ook kunnen ze adviseren om te voorkomen, dat er vogels onder de dakpannen gaan zitten (wanneer je die hebt).