4 redenen om te investeren in cryptocurrencies

Bitcoin bestaat al sinds 2009. In het begin was de prijs van 1BTC minder dan € 1. Inmiddels is Bitcoin zo’n € 42.000 waard en dat is niet eens de all-time high van BTC. Er zijn niet veel investeringen met zoveel groeipotentiëel. Dat werd afgelopen jaar nog maar eens duidelijk. Als je erover nadenk om te beginnen met investeren in cryptocurrencies, zullen deze 4 redenen in deze cryptocurrency blog je overtuigen.

 

1. Cryptocurrency wordt groot

Vele kenners denken dat de Bitcoin (BTC) prijs tegen 2030 €400.000 zal bereiken. Die voorspelling is op zijn minst optimistisch, maar zelfs meer voorzichtige financiële analisten voorzien groei. Een Bitcoin prijs van € 100.000 moet op de korte termijn mogelijk zijn. Dan is er nog het effect van halvering om rekening mee te houden. Telkens als er een halvering plaatsvindt verhoogt de Bitcoin prijs. De laatste vond plaats op 12 mei 2020 en toen steeg de prijs voor het eerst sinds lang naar een Bitcoin all-time-high. Als je begint met investeren bepaal dan een exit strategy. Dat is een plan dat je vooraf maakt waar je vastlegt wanneer je je winst gaat nemen. Het is belangrijk om vooraf een plan te maken want beginnende investeerders trappen vaak in de val van het kopen en verkopen op basis van emotie, wat heel vaak leidt tot grote verliezen. Dus bepaal vooraf je strategie en volg deze.

 

2. Je kunt klein beginnen en groeien

De prijs van populaire cryptocurrencies zoals Bitcoin is vaak zo hoog dat het bijna onmogelijk is om als beginnende investeerder direct 1 BTC te bezitten. Als je denkt dat een grote initiële investering nodig is, moet je je geen zorgen maken want dat is niet. Je kunt beginnen met een klein bedrag. Dit is anders dan bij bijvoorbeeld aandelen waar je vaak verplicht bent om een volledig aandeel te kopen. Begin met een haalbaar bedrag dat comfortable aanvoelt en leer van daaruit meer over investeren in cryptocurrencies.

 

3. Het is nog nooit zo gemakkelijk geweest

Een paar jaar geleden moest je een echte techneut zijn om in crypto te kunnen investeren. Dit is de laatste jaren een stuk gemakkelijker geworden zodat vandaag de dag iedereen cryptocurrencies kan kopen. De tijd dat je moest kunnen programmeren om een crypto wallet te openen is al lang voorbij. We leven in het tijdperk van handige mobile apps waarmee je met één tik cryptomunten kunt kopen.

 

4. Cryptocurrencies zijn flexibel

Liquiditeit bepaalt hoe gemakkelijk het is om een financieel product te kopen of te verkopen. Met een hoge liquiditeit kun je transacties in enkele seconden voltooien, terwijl een lage liquiditeit je dwingt om te wachten tot de vraag overeenkomt met het aanbod. Gelukkig hebben veel cryptocurrencies een hoge liquiditeit. Je hoeft ook niet de wachten tot de beurzen openen want de cryptomarkt is 24/7 open in tegenstelling tot traditionele aandelenmarkten. Door de hoge liquiditeit is het beleggen in crypto heel flexibel want je kunt het heel snel kopen of verkopen wanneer je dat interessant vind.