Overweeg een georganiseerde reis naar Nieuw-Zeeland

Ben je inmiddels met pensioen en is het je grote droom om nog wat meer van de wereld te bekijken? Overweeg eens een georganiseerde reis naar Nieuw-Zeeland, wat voor velen een onontdekte parel aan de andere kant van de wereld is. Overigens is niet alleen Nieuw-Zeeland het bezoeken waard; kijk ook eens naar Australië. Beide landen hebben een zeer gastvrije bevolking, waar je met open armen ontvangen wordt als toerist. Daarbij vind je hier een grote diversiteit aan steden, hagelwitte stranden, comfortabele hotels en prachtige, ongerepte natuur. Het boeken van een vliegticket naar New-Zealand verzekert je van een terugkeer met een koffer en hoofd vol ervaringen. Heb jij een vakantie naar dit land al eens overwogen? 
 

Beste periode voor een vakantie naar Nieuw-Zeeland 

Een vakantie New-Zealand kun je het beste boeken in de periode van november tot en met maart. Terwijl men in West-Europa in de kou zit, geniet jij in deze periode van het warme, comfortabele klimaat in Nieuw-Zeeland; het is er op dat moment zomer. Zou je in de Europese zomer naar Nieuw-Zeeland vliegen, dan loop je het risico verrast te worden door buien en relatief lage temperaturen. Bepaald niet wat je wenst, wanneer je dit prachtige land wilt verkennen. 
 

Bezoek verschillende steden in Nieuw-Zeeland 

Begin je rondreis door Nieuw-Zeeland in Auckland, gelegen op het noordelijke eiland van het land. Het wordt van oudsher ook wel City of Sails genoemd, door het grote aantal zeilboten wat je rondom de stad treft. Vanuit Nieuw-Zeeland kun je verschillende fraaie stranden bezoeken, ze liggen net buiten de stad. In plaats van Auckland is ook Queenstown het bezoeken waard. Deze stad ligt op het zuidelijke eiland en staat bekend om het grote aantal bungeejumpers. Gek is dat niet; de plaats wordt omringd door een groot aantal bergtoppen. Met wat geluk zie je de sneeuw er nog liggen! 
 

Ontsnap aan de drukte in de ongerepte natuur 

Voldoende gezien van de steden? Trek naar de ongerepte natuurgebieden van Nieuw-Zeeland. Bay of Islands is er een voorbeeld van! Deze eilandengroep bestaat uit meer dan honderd subtropische paradijsjes, ieder voorzien van een prachtig, hagelwit strand. Je kunt hier volledig tot rust komen, je kunt er zwemmen en genieten van al het moois in en op het water tijdens een boottocht. Denk aan dolfijnen, walvissen en zeehonden die je hierbij onderweg met wat geluk tegenkomt. Naast Bay of Islands zijn ook Coromandel Peninsula en Lake Taupo het bezoeken waard als je van natuur en water houdt.