Een cool horloge dat iedereen zich kan veroorloven – Tissot horloges

Het beginnen van een horloge verzameling is een van de leukste dingen die je als man of vrouw zijnde  maar kunt doen. Nu is het allen wel zo dat het kopen van een horloge aanzienlijk wat geld kan kosten. Tenminste, wel als je voor de erg dure merken kiest. Het is echter ook mogelijk om te kiezen voor een merk wat bekend staat om de uitstekende prijs kwaliteit verhouding. We hebben het natuurlijk over het bekende merk Tissot. Omdat niet iedereen bekend is met deze aanbieder hebben we besloten om de belangrijkste info voor jou op een rijtje te zetten. Het is tijd om snel verder te lezen!

Geschiedenis van Tissot

Laten we eens kijken naar de wijze waarop Tissot eigenlijk tot stand is gekomen. Tissot is een merk wat in 1853 is opgericht door Charles-Félicien Tissot en zijn zoon Charles-Émile Tissot. Het merk komt uit de Zwitserse stad Le Locle, dit is een plek waar het merk tot op de dag van vandaag gevestigd is. Tissot heeft zijn reputatie met name te danken aan het bouwen van betrouwbare goudomhulde zakhorloges die geliefd waren onder een groot publiek over de hele wereld. Van daaruit fuseerde Tissot met Omega in 1930. Vandaag de dag produceren beide merken luxe horloges onder de grotere overkoepelende onderneming Swatch Group, waar ze beide sinds 1983 deel van uitmaken. Hoewel het bedrijf tegenwoordig vooral bekend is om de productie va  betaalbare luxehorloges, blijft Tissot een merk dat niet mag ontbreken in je verzameling.

Unieke modellen van Tissot

Los van het feit dat de horloges van Tissot gewoon erg goed zijn is het ook nog eens een feit dat dit merk bekend staat om het feit dat zij het leuk vinden om nieuwe dingen uit te proberen. In 1853 is door Tissot het eerste echte zakhorloge uitgebracht voor het grote publiek. In hetzelfde jaar brachten ze het eerste zakhorloge met twee tijdzones uit. Ook staan ze bekend om de Tissot “Banaan”. Dit is een langwerpige gebogen tank met gegradueerde art deco cijfers op de wijzerplaat, Dit model is in die tijd uitgebracht in 1916. Dat specifieke horloge bevindt zich dus steeds in de fabriek in Le Locle nu de Tsaar van Rusland het model verboden hadden om uit te brengen.

Tissot Porto met een tonneau vormige kast werd uitgebracht in 1919. De vormgeving van de Porto was een voorbode van het Art Deco tijdperk van juwelen en accessoires. De Tissot Antimagnétique was het eerste anti magnetische horloge ter wereld. Tissot bracht het revolutionaire horloge uit in 1930. Ook bracht Tissot het eerste in massa geproduceerde horloge met 24 tijdzones uit in 1953. Zo zijn er nog wel meer unieke modellen te vinden die je alleen bij het aanbod van Tissot kunt vinden.

Dé keuze voor jouw aankoop

We hopen dat je dankzij de info uit dit artikel wat meer te weten bent gekomen over de speciale Tissot horloges. Ben je van plan om zelf een collectie te beginnen dan is dit echt een van de merken die je zeker moet overwegen. Door de relatief lage prijzen is het mogelijk om een mooi horloge in huis te halen, zonder dat je hier gelijk de hoofprijs voor betaald. Wil je de mooiste Tissot horloges vinden dan raden wij je zeker aan om te kijken op de volgende site. Door de grote mate van verscheidenheid is het echt niet meer zo lastig om uit te komen bij het horloge wat perfect past bij wat je al die tijd al zocht voor om je pols!