Waar moet je op letten bij het kopen van een dekbed?

Misschien herken je het wel? Je slaapt in een hotel en je hebt het ontzettend heet. Één voet buiten de deken, zweten en wakker worden. Of je slaapt bij vrienden en je hebt het de hele nacht koud. Een goed dekbed is ongelooflijk belangrijk. Want lekker slapen begint bij een goed dekbed. In deze blog vertellen we jou precies waarop je kunt letten bij het kopen van een goed dekbed.

Warme en duurzame dekbedden is de basis van een goede nachtrust. Duurzaam vind je bijvoorbeeld in het tijk. Dit kun je het beste van een natuurproduct hebben, zoals de bedden van Allnatura. Denk aan een buitenkant van katoen en een vulling van dons. Zo weet je zeker dat je een duurzaam en warm dekbed hebt. Koel in de zomer en warm in de winter!

Waar vind ik goede natuurlijke dekbedden?

Allereerst kun je natuurlijk online heel erg veel vinden. Online vind je een scala aan natuurlijke dekbedden. Het vooral van online is dat je ook heel gemakkelijk kunt vergelijken. Kijk daarbij niet alleen naar de prijs, maar bijvoorbeeld ook naar waar de producten vandaan komen. En welke materialen er zijn gebruikt voor jouw nieuwe natuurlijke dekbed.

Hoe belangrijk zijn goede dekbedden? 

Er wordt vaak gezegd dat een goed dekbed gelijk staat aan goede slaap. En dat is voor veel mensen ook zeker zo. Want een goed dekbed zorgt ervoor dat de temperatuur goed wordt geregeld. Je hebt het dan precies warm genoeg en zeker niet te koud. Te warm is ook niet goed, want dan ga je overmatig zweten. Om dat te voorkomen is het goed om te investeren in een dekbed dat bij jou past. Je zweet namelijk hoe dan ook in de nacht. Toch kun je ook overmatig gaan zweten als je onder een synthetisch dekbed ligt. Je kan het dan ook juist koud krijgen van het zweten omdat je zweet niet weg kan. Natuurlijke materialen zorgen ervoor dat het dekbed juist ondersteunt en de vochtregulatie op peil is. Alles voor een goede nachtrust!

Lekker slapen begint natuurlijk bij een goed dekbed. Maar wat kun je nog meer doen om lekker te slapen? Tips voor een goede nachtrust vind je in deze blog.

Hoe kies je goede dekbedden? 

We zeiden het net al eventjes, maar er zijn een aantal dingen waar jij een goed dekbed op kunt vinden. Allereerst check altijd de natuurlijke materialen. Soms wordt er geclaimd dat het om een natuurlijk dekbed gaat, maar zit er toch een mix van synthetische stoffen in. Daarnaast kun je goed rekening houden met jouw eigen temperatuur. Heb je het snel warm of juist snel koud? Dit is belangrijk om te weten. Ook kun je jouw persoonlijke voorkeur hebben op het gebied van luchtig dons. Of juist een zware deken. Ten derde kan het zijn dat jij bijvoorbeeld allergisch bent voor huisstofmijt. Dan kan een bepaalde deken prettig voor jou zijn. 

Wil je meer tips hebben om jouw woning gezellig te maken? Lees dan ook even deze blog!