Online wedden: kies de beste voetbalwedstrijden om op te wedden!

Je houdt wel van online wedden, maar je vindt het dikwijls wat moeilijk om te kiezen op welke wedstrijden je wil inzetten. De juiste keuze maken is inderdaad niet gemakkelijk. In deze gids geven we je een leidraad om er de juiste wedstrijden uit te pikken.

Wed alleen op competities die je kent

Wanneer je een wedstrijd kiest waarop je een weddenschap wil plaatsen, is het type wedstrijd dat je selecteert van het hoogste belang bij die keuze. Wedt niet op toernooien of competities waarover je weinig of niets weet. Het zal enkel de toevalsfactor om te winnen vergroten, en die is op zich al hoog genoeg bij het sportwedden. 

Ben je een fervente voetbalfan die alles weet van de Jupiler League, dan zal  voetbal gokken wel wat voor jou kunnen zijn. Je kent dan de sterktes en de zwaktes van de deelnemende ploegen. Je kent het competitieverloop en de kalender die nog te spelen valt.   

Analyseer nauwkeurig de omstandigheden van elke gekozen wedstrijd

Bij het plaatsen van sportweddenschappen kan ieder detail van belang zijn, daartoe behoren zeker ook de omstandigheden waarin de wedstrijd plaatsvindt. Die details kunnen het verloop en de einduitslag van een wedstrijd sterk beïnvloeden. 

Is de ploeg op volledige strekte of zijn er bepaalde sterspelers afwezig? Wat hangt er bij winst of verlies aan vast voor de deelnemende ploegen. Wanneer een van beide voor een internationaal ticket strijdt of een gevecht levert tegen degradatie in eerste afdeling, zal dat de inzet van het team sterk beïnvloeden. Inzetten op wedstrijden waarin de ploegen met een verschillende motivatie spelen is vrij riskant.

Kies zorgvuldig de site uit waarop je de weddenschappen plaatst

Wees voorzichtig wanneer je een online bookmaker uitkiest om je weddenschappen te plaatsen. Zo kunnen de odds, of ook wel noteringen genoemd, sterk verschillen tussen de verschillende goksites. Kies er voor jouw weddenschap de beste noteringen uit. Het kan een aanzienlijk verschil opleven bij winst.

Maar de bookmaker moet ook voor de nodige bescherming zorgen. Als de goksite een vergunning heeft van de Belgische Kansspelcommissie kun je als Belgische gokker probleemloos je vertrouwen stellen in deze online bookmaker. Alles bij deze goksite loopt zoals het hoort. Kijk ook na of de verbindingen tussen de site en jezelf via een SSL-encryptie beveiligd zijn. Hierdoor is de gevoelige gegevensoverdracht helemaal afgeschermd van pottenkijkers.

Besluit

Als je online voetbalweddenschappen plaatst moet je op de eerste plaats zorgen dat je de juiste wedstrijden daarvoor uitkiest. Dit kun je enkel doen door op wedstrijden en competities te wedden waar je wat vanaf weet. Spelen op een sport die je niet kent, is een echte ‘blinde gok’. Het toeval speelt sowieso al een grote rol in sportwedden en in de voetbalsport zelf, het is dan ook verstandig om dat toeval zo klein mogelijk te maken.

Daarnaast zijn de omstandigheden van belang. Treedt het team met zijn volledige A-kern aan, of zijn er gekwetsten? Het weer en het belang van de te spelen wedstrijd zal de prestaties van de verschillende ploegen beïnvloeden.

Op de derde, maar niet onbelangrijke, plaats kan de keuze van je online bookmaker heel wat verschil betekenen voor je geplaatste weddenschappen.