Hou de romantiek in je huwelijk met deze tips

Wie al een tijd gehuwd is, weet dat het niet altijd even gemakkelijk is om de romantiek in je huwelijk te behouden. Na een tijd sluipt de routine er in en vergeet je al eens om je partner te waarderen. Dat is menselijk. Gelukkig moet je helemaal geen gekke toeren uithalen om je partner te tonen dat je hem of haar graag ziet. Met een klein gebaar kom je al heel ver.

Wanneer mensen elkaar al een lange tijd kennen, beginnen zich comfortabel te voelen. En dat betekent dat ze nonchalanter met elkaar omgaan. In het begin van een relatie draait het allemaal om knuffels en kussen, en wat later zit je partner op de wc met de deur wagenwijd open. Het is natuurlijk mooi dat mensen zich op hun gemak voelen bij elkaar, maar het staat de romantiek soms in de weg.

Romantiek is een synoniem voor attent zijn

Romantiek betekent niet per se rozenblaadjes en glaasjes champagne. Romantiek kan in kleine, alledaagse dingen zitten. Het gaat er eigenlijk om dat je je partner laat voelen dat je hen waardeert. Dat kan al met een klein gebaar, zoals het maken van een kopje koffie op het juiste moment of een mooi boeketje bloemen.

Het gaat er vooral om dat je weet wat je partner leuk vindt. Houdt je man van chocolade? Trakteer hem dan eens op een stukje chocoladetaart op een onverwacht moment. Houdt je vrouw van een lekker biertje? Breng dan eens een bijzondere trippel mee van de winkel.

Mag het wat meer zijn?

Op speciale gelegenheden, zoals huwelijksverjaardagen, mag het al eens wat meer zijn. Een bloempje en een etentje zijn uitermate geschikt voor zulke momenten. Maar ook hier kan je inspelen om wat jouw partner graag heeft.

Mannen die graag tuinieren bezoeken misschien wel eens graag de koninklijke serres. Vrouwen die van dieren houden, kun je verrassen met een daguitstap naar de dierentuin. Het hoeft allemaal niet ingewikkeld of duur te zijn. Integendeel. Jij kent jouw partner het beste, jij weet als geen ander hoe je hem of haar kan verrassen.

Hou de romantiek gaande

Het leukste aspect van romantiek is de verrassing. Verras je partner op onverwachte momenten. Kleine dingen, zoals een boodschap op de spiegel of een kaartje achter de ruitenwisser. Door je partner op onverwachte momenten te tonen hoe erg je hem of haar waardeert, behoud je de romantiek moeiteloos in je huwelijk. Probeer het maar!