Wanneer valt Black Friday in 2020? Waar moet je zijn in België?

Black Friday is een fenomeen dat vanuit Amerika naar Europa is overgewaaid. En voor wie het nog niet kent: Black Friday staat voor koopjes scoren door de extreem hoge kortingen die winkels geven op deze dag. Omdat veel mensen op deze dag de cadeaus voor de feestdagen kopen, is het een populaire dag geworden waar veel mensen naar uitkijken. Maar wanneer valt deze koopjesdag en waar in België moet je zijn om de beste deals te scoren? Wij vertellen je het in deze blog.

Rond de tijd van Black Friday wordt er overal gigantisch geadverteerd met Black Friday deals. De deals en kortingen lopen erg uiteen. Je kunt het zo gek niet bedenken of er wordt korting op gegeven. Van Black Friday Apple deals tot aan kleding. En van Laptops tot aan Black Friday eetdeals.

Oké, en wanneer is dit grote koopfestijn? Pak je agenda erbij, want dit jaar valt Black Friday op 27 november. Op deze vrijdag zijn de winkels overspoeld met mensen, maar ook online kun je heel veel deals vinden. Een ander moment om koopjes te scoren voor de dure decembermaand is Cyber Monday. Deze dag is op 30 november. Ook op deze dag vind je extreem hoge kortingen.

Waar kun je het beste winkelen op Black Friday in België?

  • Maasmechelen Village is een outlet-winkelcentrum, dat betekent korting óp korting
  • In Antwerpen vind je de Lange Winkelstraat, met aan deze straat de meeste grote en bekende winkelketens.
  • City 2 is een groot overdekt winkelcentrum in Brussel.
  • In het pittoreske Brugge vind je naast de grote winkelketens ook veel kleine boetiekjes die evengoed mee doen met Black Friday.

Online winkelen

Wie weleens heeft gewinkeld op Black Friday weet dat het deze dagen erg druk is in de winkels. Je kunt letterlijk over de hoofden lopen, zo druk is het. Dus voor wie liever niet de winkels offline bezoekt, er is tegenwoordig ook online veel te vinden rondom Black Friday. Veel grote online winkelketens en webwinkels geven op deze dag ook extreem hoge kortingen op online bestellingen. Zo kun je toch profiteren van het voordeel zonder de deur uit te hoeven!