Met de fiets door ‘t Stad

Foto: Stella Bikes

De stad Antwerpen, ofwel ‘t Stad voor de rasechte Antwerpenaars. Een prachtige stad met heel wat mooie plekken en wijken. Een statige kathedraal torent boven andere historische gebouwen uit, maar ook het MAS gaat met de aandacht lopen. Je merkt het al: Antwerpen heeft veel te bieden. Te voet, met de fiets of tegenwoordig ook met de step. Op deze plekken moet je tijdens je volgende fietstocht zeker eens stoppen.

Oude en nieuwe gebouwen

Wie Antwerpen zegt, denk in de eerste plaats aan prachtige historische gebouwen. Deze stad heeft een rijke geschiedenis en dat weerspiegelt zich vandaag nog steeds in de straten. Het bekendste historische gebouw in Antwerpen is zonder twijfel het Centraal Station. Maar ook wie de Meir betreedt, kan niet anders dan naar omhoog kijken en zich vergapen aan de prachtige gebouwen. Al is het daar misschien niet zo ideaal om met een elektrische fiets te rijden, met al die shoppende mensen en trams die passeren. Tijd om andere oorden te verkennen: de kaaien langs het water. Hier heb je een prima fietspad en fiets je langs de Schelde, passeer je het Steen en kom je uiteindelijk op het Eilandje waar je het MAS, het Museum aan de Stroom, kan bezoeken. Een beetje verder is er ook het Red Star Line museum, voor wie nog een andere leuke stop tijdens het fietsen zoekt. Als je nog wat verder doorrijdt kom je aan het Havenhuis, de nieuwste architecturale parel van de stad. 

Fietsen in de natuur

Antwerpen associeer je niet meteen met de natuur, maar ook in deze stad is er heel wat groen waar je kan vertoeven. Het stadspark bijvoorbeeld is ideaal om eens door te fietsen, maar een plek die nog hipper is, is Park Spoor Noord. Dit stukje groen is enkel toegankelijk voor fietsers en voetgangers. Je kan er even uitrusten op het gras met een picknick of vertoeven aan de waterpartij met fonteinen tijdens warme dagen. Iets buiten de stad vind je het Rivierenhof in Deurne, nog zo’n prachtig groen domein van 130 hectare. Je vindt er eeuwenoude bomen, een rozentuin, vijvers en er is zelfs een kasteel. Heerlijk om even door te fietsen en tot rust te komen als je uit de drukke stad komt. 

Voordat je je elektrische fiets terug inlevert bij een fietsenwinkel in Antwerpen, moet je toch even een tussenstop maken aan het strand? Jawel, ook Antwerpen heeft zijn strand: Sint-Anneke op Linkeroever. Vanuit de stad kan je ofwel met de fiets door de voetgangerstunnel rijden, maar ook de overzet of waterboot brengt je in een wip van Rechter- naar Linkeroever. Vanaf dit strand heb je een mooi uitzicht op de binnenstad en kan je genieten van deze bijzondere skyline.