Hoe creëer je het beste licht voor een boek lezen in de slaapkamer?

Liggen in bed, zitten in bed, het boek voor je uit houden, het licht lijkt nooit helemaal goed op je bladzijdes te schijnen. Hoe creëer je het wel een goed licht voor lezen in de slaapkamer?

Verschillend licht

De eerste stap voor goed licht in de slaapkamer is het hebben van verschillend licht in de slaapkamer en daarmee ook verschillende lichtpunten. De eerste is het grote licht in de slaapkamer. Je wil dat dit licht in het midden van de kamer hangt en bijna alle hoeken van de kamer licht geeft. Dit licht klik je als eerst aan als je de kamer binnenkomt en is dan ook het meest functioneel. Soms kan dit licht echter wat te hard of te fel zijn als je voor het slapengaan nog even wil lezen. Je bent bijna klaar om te gaan slapen, het licht moet je niet opnieuw wakker maken. Het juiste soort licht kies je uit bij lampdirect en kan je aanvullen met verschillende lichten in de kamer. Bijvoorbeeld met een klein extra licht naast het bed.

Sfeerlicht

De slaapkamer is een plaats van ontspanning en rust. Sfeerverlichting en een ontspannen sfeer van de kamer doet wonderen voor je slaap. Deze ruimte is bedoeld voor het tot rust komen na een lange (werk)dag. Met licht kan je heel veel veranderen aan een ruimte. Met sfeerverlichting kan je toch op een rustige manier de kamer verlichten. Bij sfeerverlichting kan je ook denken aan een dimlicht. Zo kan je altijd zelf bepalen hoeveel licht je op dat moment graag wil hebben en dat kan ook een mooie sfeerbepaler zijn.

Ledlampje

Led verlichting is tegenwoordig ook ontzettend populair. Het is natuurlijk duurzaam, het kost minder en ze gaan een stuk langer mee dan conventionele verlichting. Tegenwoordig kan je ook mooi led licht vinden. Vroeger werd led licht vaak geassocieerd met fel wit licht. Led licht heeft nu een groter kleurenpallet en zacht, warm licht doet daar ook aan mee. Ook in de slaapkamer kan je dus een gezellig lichtje aanzetten als je voor led licht kiest. Ga voor een mooi nachtlampje op het nachtkastje of een leeslamp bij het bed. Jij kan je boeken ’s avonds in ieder geval goed zien.