Heeft een verouderde huid meer verzorging nodig?

Het natuurlijke proces van veroudering is niet tegen te houden, maar het is wel mogelijk je huid goed te verzorgen. Er treden verschillende verschijnselen op bij een verouderde huid, zoals het krijgen van rimpels. Je huid is doorgaans ook wat slapper en dunner. Het is daarom van belang om extra aandacht te geven aan je oudere huid. In elk geval als je er zo fris en stralend mogelijk uit wilt zien. Er zijn verschillende manieren om je verouderde huid extra verzorging te geven.

Dagelijkse verzorging met hydraterende crème

De extra verzorging van een verouderde huid bestaat onder meer uit de dagelijkse verzorging met een hydraterende en rivaliserende crème. Clinique heeft een uitgebreide productlijn met verzorgingsmiddelen. Dat geldt eveneens voor La Roche Posay. De dagelijkse verzorging met het gebruik van een crème of lotion begint al in de ochtend. Het is echter ook in de avond voor het slapen gaan van belang om je huid nog even te verzorgen. Bijvoorbeeld door een nachtcrème te gebruiken.

Reiniging van de huid

Het is ook belangrijk om veel aandacht te besteden aan de reiniging van de huid. Dat kan natuurlijk ook ingepast worden in het dagelijks verzorging. Reinig bijvoorbeeld in de ochtend je huid als ochtendritueel. Maak je gebruik van make-up dan is het ook zeker in de avond van belang om de make-up weg te nemen en je gezicht te reinigen.

Rimpels tegengaan

Het krijgen van rimpels maakt onderdeel uit van het ouderdomsproces en daar is helemaal niets mis mee. Zo staan lachrimpeltjes charmant. Wil je de komst van rimpels zoveel mogelijk voorkomen of minder laten opvallen? In dat geval is het aan te raden om voor de verzorging een antirimpelcrème te gebruiken. Overigens is het aan te raden om je decolleté evenmin te vergeten als je crème opsmeert. De huid daar is nogal dun en sneller aan zichtbare veroudering onderhevig net als de huid van je hals.

Bescherming tegen de zon

De zon heeft invloed op het verouderingsproces van je huid. Daarom is het zo belangrijk om je tegen de zon te beschermen. Of de zon zoveel mogelijk te vermijden. Wil je toch lekker in de zon zitten dan is het belangrijk om een zonnebrandcrème op te doen. Verzorg je huid dan in de avond nog even extra met een gezichtsmasker. Tot slot is het nog belangrijk om je huid af en toe te scrubben om op die manier dode huidcellen te verwijderen.