Geniet van je oude dag

Na al die jaren van hard werken, kan je eindelijk genieten van je welverdiend pensioen. Het leven stopt niet na 65 jaar, integendeel! Nu heb je tijd om alles te doen waar je altijd al van droomde, maar nooit de tijd voor had. In dit artikel geven we je wat inspiratie om optimaal te genieten van je oude dag.

Reizen

Nu je niet meer dagelijks naar het werk hoeft, komt er heel wat tijd vrij. En hoe kan je die tijd beter invullen dan door te reizen? Of je nu alleen of met je partner wil reizen, de mogelijkheden zijn legio. Je kan zelf een bestemming kiezen en een mooie reis uitstippelen, maar misschien heb je in geen zin in al die voorbereiding. In dat geval is het een goed idee om mee te gaan met een groepsreis. Voor bestemmingen dichter bij huis zijn er begeleide busreizen, met een programma dat speciaal is afgestemd op gepensioneerden. Maar er zijn ook reizen naar tropische bestemmingen. Denk maar aan een rondreis door het prachtige Vietnam. Je merkt het al, er is voor elk wat wils.

Blijf gezond

Nu je gepensioneerd bent, heb je misschien de neiging om Bourgondisch te gaan leven. Uiteraard moet je genieten van het leven, maar het is wel de bedoeling dat je gezond blijft. Let erop dat je gezond eet en voldoende vitaminen binnenkrijgt. Maar ook actief blijven is cruciaal om je goed in je vel te voelen. Dagelijks een wandeling maken is dus een goed idee. Vergeet ook je geest niet te trainen door kruiswoordraadsels in te vullen en boeken te lezen. Het is niet omdat je gepensioneerd bent dat je in de slaapkamer niet meer actief kan zijn. Intimiteit is belangrijk, dus haal die sextoys maar al uit de lade van je nachtkastje. Nu je opnieuw tijd hebt om van de kleine dingen des levens te genieten, is het misschien het uitgelezen moment om in de slaapkamer iets anders te proberen. Neem eens een kijkje in het assortiment van Pabo online om te zien of er iets tussenzit dat je graag wil uittesten.

Besteed je tijd nuttig

Reizen is leuk, maar dat kan je niet het hele jaar door doen. En wat als je die boeken en kruiswoordraadsels moe bent? Dan is het een goed idee om je tijd nuttig te besteden en vrijwilligerswerk te doen. Ga een handje helpen in het dierenasiel of help kinderen bij het maken van hun huiswerk. Op deze manier lever je nog steeds een bijdrage aan de maatschappij, onderhoud je je sociale contacten en vul je je dagen nuttig in!