Dit zijn de interieur- en vloertrends van 2024

Ben jij al een tijd toe aan een nieuw interieur in je woning? Begin dan eens met de vloer! Door je vloer te veranderen krijgt je hele huis een upgrade. Kies bijvoorbeeld voor laminaat, tapijt of een pvc-vloer. Er is ontzettend veel keuze en wij gaan je daar bij helpen. Bij een nieuw jaar horen namelijk ook nieuw vloertrends. Wij zetten de trends van 2024 voor je op een rij.

Lichte houtsoorten

Dit is een trend die in Scandinavië al enige tijd bestaat. Licht hout geeft namelijk een minimalistische look. Het oogt natuurlijk, zuiver en straalt rust uit. Omdat deze basis zo puur is, kun je er alle kanten mee op. Ook is het lichte hout erg goed te combineren. Zo kun je het combineren met luxe stoffen, zoals fluweel, schapen- en andere dierenvachtjes en hoogpolige karpetten. Weet je niet goed waar je moet beginnen? Neem dan eens een kijkje op de Kwantum webshop.

Duurzaamheid en natuurlijke elementen

Ook in 2024 blijft duurzaamheid een belangrijke trend. Afgelopen jaren werden tweedehands en ‘groene’ meubels steeds populairder. Voordat je iets nieuws aanschaft kun je ook een keer een kijkje nemen in de kringloop. Hier hebben ze vaak veel pareltjes liggen. De duurzame trend wordt gecombineerd met natuurlijke elementen. Kleuren zoals aarde- en groentinten of pure materialen horen hierbij. Ook planten zijn een échte aanwinst voor je huis. En wist je dat er ook nog veel planten zijn die erg gezond zijn om in huis te zetten?

Donkerblauw

Donkerblauw is dé kleur van 2024 en niet meer weg te denken uit menig interieur. Vroeger was de kleur blauw het duurst om te produceren omdat het de rijkste kleur van alle kleuren is. Niet gek dat het daarom zo’n chique uitstraling heeft. Maar donkerblauw hoeft niet meer alleen op de muren te zitten dit jaar. Dit jaar kan de donkerblauw trend door getrokken worden in het hele interieur. Kortom, alles mag donkerblauw: van vloerkleed, gordijnen, bank, eetkamerstoel, fauteuil tot accessoires.

Bijzondere legpatronen

Misschien is het je al opgevallen, maar bijzondere legpatronen zijn terug van weggeweest. Een visgraat, hexagon of de Hongaarse punt zijn legtrends van 2024. Je kunt deze legpatronen ook maken met laminaat, lamelparket, pvc-vloeren en tapijttegels. Dit is een stuk goedkoper dan met echt hout.