Feiten en fabels over refurbished Apple

Wil je wel Apple-kwaliteit, maar niet te veel geld opdoen? Dat is precies de reden dat steeds meer Belgen kiezen voor een refurbished device. De populariteit groeit dus, maar wat is een refurbished toestel precies?
Refurbished betekent gerenoveerd: het in nieuwstaat brengen van een bestaand apparaat. Denk bijvoorbeeld aan een laptop of smartphone die opgeknapt en schoongemaakt is om weer in gebruik te worden genomen.

Ondanks het feit dat de populariteit van refurbished apparatuur fors groeit, bestaan er nog steeds misverstanden over dit alternatief voor nieuwe toestellen. Daarom vind je hier alle feiten en fabels op een rij.

Fabel: Een refurbished iPhone werkt minder goed dan een nieuw toestel

De kwaliteit van een refurbished iPhone doet niet onder aan die van een nieuw toestel. Sterker nog: als je iPhone het Keurmerk Refurbished heeft, kan je ervan uitgaan dat het in perfecte staat verkeert. Apparatuur met het Keurmerk Refurbished wordt namelijk gecontroleerd op meer dan vijftig technische punten. Alleen als ze hieraan voldoen, verschijnen ze weer op de markt. Daarbij worden de leveranciers aan een aantal keuringen onderworpen. Hierdoor ben je verzekerd van een betrouwbare aankoop.

Fabel: Refurbished toestellen zijn hetzelfde als tweedehands toestellen

Een refurbished iPhone of iPad is wel echt iets anders dan een tweedehands product. Bij refurbished apparatuur gaan professionals aan de slag om elektronicaproducten weer in nieuwstaat af te leveren. Dit in tegenstelling tot ‘gewone’ tweedehands toestellen, die worden doorverkocht zonder dat er een specialist aan te pas komt.

Feit: Ook op refurbished toestellen krijg je garantie

Net als bij nieuwe iPhones en iPads krijg je op de meeste refurbished toestellen garantie. Zo ook bij Forza Refurbished, specialist in refurbished Apple-producten. Wanneer je een iPhone refurbished van Forza koopt, vallen de batterij en accessoires standaard onder de 24 maanden garantie.

Feit: Refurbished is een goed alternatief voor een nieuw toestel

Vorig jaar liep de wereldwijde smartphone-verkoop terug van 1,87 miljard verkochte mobiele telefoons in 2018 naar 1,8 miljard verkochte exemplaren in 2019. Opvallend is dat tegelijkertijd het aantal verkochte refurbished smartphones licht is gestegen.

Dat refurbished vaker wordt verkozen boven nieuwe apparatuur, is te verklaren. Een refurbished toestel is een stuk goedkoper en heeft een even goede kwaliteit. Daarnaast zit je met een refurbished telefoon niet vast aan een abonnement zoals bij sommige nieuwe toestellen.

Tenslotte draag je met een refurbished apparaat ook bij aan een schoner en duurzamer milieu omdat er niet een nieuw toestel uit een fabriek hoeft te komen.

Forza Refurbished

Bij Forza refurbished werkt elk refurbished Apple-product weer als nieuw. Ieder toestel wordt bij binnenkomst door speciale software gecontroleerd. Deze tools gaan op zoek naar eventuele defecten. Onderdelen die niet meer werken of voldoen aan de kwaliteitseisen van Forza Refurbished, worden vervangen door ervaren technici.

Na het professioneel reinigen en verkoop-klaar maken, komt het product voor een scherpe prijs terecht in de webshop. Zo kun je een iPhone 7 refurbished kopen vanaf 159 euro en kun je een iPhone 8 refurbished kopen al vanaf 199 euro over de toonbank. Forza beschikt over het grootste assortiment refurbished Apple-devices van de Benelux. Kijk op forza-refurbished.be voor alle beschikbare modellen.