Dit zijn dé natuurlijke middeltjes tegen incontinentie voor mannen

Incontinent worden is natuurlijk niet iets waar je op zit te wachten. Met Tena Men is het mogelijk om ongeacht je klachten alsnog naar je werk te gaan. Maar nu pak je hiermee de onderliggende oorzaak nog niet aan. Gelukkig is het met behulp van een aantal natuurlijke voedingsmiddelen mogelijk om een lichte vorm van incontinentie tegen te gaan. Ben je benieuwd welke natuurlijke middeltjes dit zijn? Om hierachter te komen is het handig om snel verder te lezen. Wij laten je in dit artikel namelijk alles zien wat je hier maar over moet weten!

Pompoenpitextract

Alle mannen die op dit moment Tena gebruiken zouden pompoenpitextract eens een kans moeten geven. Van pompoenpitextract is namelijk aangetoond dat het de urinesymptomen verbetert en de controle over de blaas vergroot bij mannen die last hebben van een overactieve blaas (OAB). Dit is ook wel een aandoening waarbij de blaasspieren onwillekeurig samentrekken. Hierdoor kan je plotseling aandrang krijgen om te plassen. Pompoenpitextract kan helpen door de blaasspieren te ontspannen, hierdoor hoef je minder vaak naar de WC. Het bevat ook beta sitosterol, een stof die helpt ontstekingen te verminderen in de blaas.

Zegepalm

Zegepalm is een plant uit het zuidoosten van de Verenigde Staten. Deze plan wordt al eeuwenlang gebruikt voor het behandelen van incontinentie bij mannen. Het wordt vaak gebruikt om de symptomen van een vergrote prostaat te verlichten. Deze aandoening, ook wel bekend als goedaardige prostaathyperplasie, kan leiden tot urineverlies. Zegepalm blokkeert de productie van dihydrotestosteron (DHT). Dit is een hormoon dat bijdraagt aan de groei van de prostaat. Op die manier krijg je binnen no time jouw blaas weer onder controle.

Veenbesextract

Cranberry-extract wordt vaak gebruikt om infecties van de urinewegen te voorkomen. Wat veel mannen niet weten is dat deze ontstekingen kunnen zorgen voor incontinentie. Het bevat proanthocyanidinen, dit zijn speciale verbindingen die voorkomen dat bacteriën zich hechten aan de wanden van de urinewegen. Hierdoor neemt de kans op infecties aanzienlijk af ten opzicht van voorheen. Cranberry-extract helpt daarnaast om je blaas te kalmeren, met als gevolg dat het minder snel prikt tijdens het plassen.

Brandnetel

Als laatste is het mogelijk om brandnetel een kans te geven. Brandnetel is een plant die vaak wordt gebruikt voor heel wat verschillende klachten, zo ook voor incontinentie. Het heeft diuretische eigenschappen. Dit houdt in dat brandnetel de urinestroom kan bevorderen en dat de irritatie van de blaas vermindert. Daarnaast bevat het stoffen die de gezondheid van de prostaat verbeteren, waardoor het risico op urine-incontinentie minder wordt dan voorheen.

Toch even langs de huisarts gaan?

Mocht je zelf last hebben van incontinentie dan zou je de bovenstaande middeltjes eens een kans kunnen geven. Merk je nu dat je wel erg veel last blijft houden dan is het natuurlijk altijd een goed idee om even bij de huisarts langs te gaan. Middels een vrij eenvoudig onderzoek kan namelijk bekeken worden of er een onderliggende oorzaak te ontdekken is voor het urineverlies. Neem ook zeker even een kijkje bij de rest van de gezondheidsblogs die er hier op de site te vinden zijn!