woman in white long sleeved top holding white cup

Donkere winterdagen: zo verdrijf je de winterblues

Koud en grijs weer buiten, korte dagen… Tijd dus om het binnen gezellig te maken en die winterblues te verjagen. En dat doe je best door al je zintuigen te stimuleren. 

Geef je ogen de kost

Licht, en dan vooral zonlicht, heeft een ontzettend grote invloed op je humeur en je gezondheid. Als de zon een keertje schijnt, maak dan van de gelegenheid gebruik om een lekker lange wandeling te maken. Even in de buitenlucht wat broodnodige vitamine D opdoen: het kan zoveel deugd doen. De natuur is nu ook op z’n mooist met de vallende bladeren. Dus geef je ogen zeker de kost en geniet van die mooie winterse landschappen. Maar ook in huis kan je het gezellig maken met extra lichtjes of wat kaarsen. En niet te vergeten: de kerstboom. Sinds de pandemie is het trouwens geen schande om die al van begin november tot ergens in maart te laten staan. 

Lekker geurtje

Een lekkere geur in huis, maakt het meteen een stuk gezelliger. Is de geur van versgebakken cake je te veel werk, dan kan je nog altijd kiezen voor een minder arbeidsintensieve optie zoals geurstokjes of geurkaarsen. Een interessante optie kan ook een diffuser zijn. Dat is een toestel waarin je water en een paar druppels geurolie of essentiële olie doet en die dan in de vorm van een fijne mist verstuift. Dit zorgt voor een aangename geur en maakt de lucht in de kamer minder droog. Kwaliteitsvolle essentiële oliën hebben bovendien een positief effect op je lichaam en geest. Elke olie heeft zo zijn eigen specifieke eigenschappen. Zo zijn lavendel en rozen gekend om hun rustgevende eigenschappen, eucalyptus verzacht pijnlijke spieren en verlicht de luchtwegen en jasmijn verhoogt het gevoel van welzijn. Zeker de moeite om je in te verdiepen!

Luxueuze loungewear

Dé manier om je helemaal op je gemak te voelen? Je omhullen door zachte, aangename stofjes. Deze winter staat dan ook helemaal in het teken van luxueuze en vooral zachte materialen. Helemaal in is de kimono voor dames, en dan liefst in een zijdezachte satijnen uitvoering die aanvoelt als een streling op je huid. Ook je loungewear mag tegenwoordig gezien worden. Weg met die oversized joggingbroek en hoodie. Vanaf nu zie je er ook thuis stijlvol en sjiek uit met luxueus fluweel en zachte fleece stoffen. Dat geldt trouwens ook voor kamerjassen. Dat unisex exemplaar in veel te ruwe badstof mag je vervangen door een mooi getailleerde kamerjas voor dames in zacht fluweel en fleece. Heerlijk om helemaal in weg te duiken met een lekkere kop koffie of thee.