person performing coffee art

Koffie met een tikje meer: 3 recepten om heerlijk van te genieten

Hou je van koffie maar ben je uitgekeken op de gewone dagdagelijkse koffie-met-melk-en-suiker-versie? Mag het wel eens een tikje meer zijn? Of wil je je gasten een keertje verrassen met een feestelijke koffie? Dan hebben we 3 eenvoudige maar heel verrassende receptjes voor jou om het hele jaar door te genieten van jouw koffieverwennerij. 

Latte macchiato met speculaas

Voor dit receptje heb je geen speciale gelegenheid nodig. Deze latte macchiato met speculaas tover je in een handomdraai in je kop. Heerlijk en gemakkelijk om te maken: de perfecte combinatie! Hoe maak je hem? Verwarm wat speculoospasta in een kopje in de microgolfoven. Zet daarna een stevige espresso in datzelfde kopje en voeg tot slot gestoomde melk toe. Om het geheel af te werken verkruimel je nog een speculooskoekje over de koffie en klaar! Heb je een Dolce Gusto machine in huis? Dan is het helemaal gemakkelijk met de latte macchiato capsules. 

Café mexicano met chocolade en koffielikeur

Hartverwarmend, dat is de beste omschrijving voor deze heerlijke koffietraktatie. En de koffielikeur geeft het geheel net die feestelijke toets waarmee je je gasten helemaal versteld zal doen staan. Hoe maak je deze café mexicano? Eenvoudig! Leg een stukje pure chocolade onderin een kopje, schenk er een scheutje koffielikeur en een stevige espresso over en werk af met wat kaneel. De espresso kan je maken met je espressomachine, maar ook de stevigere koffievariëteiten van het merk Nespresso zijn hier heel erg voor geschikt. Kies vooral voor een koffie met een volle en ronde smaak met niet teveel zurige accenten. 

IJskoffie met amarettini

Eentje om te proberen op een hete zomerdag: ijskoffie met amarettini. Niet de gewone koffie met een bol vanilleijs maar echte ijskoffie! Het is wel iets meer werk, maar de beloning is dan ook een heerlijk koffiedessert. Hoe maak je dit recept? Los 70g suiker op in 125ml water en laat dit 1 minuut koken. Voeg daaraan 350ml stevige koffie toe, samen met de inhoud van 1 vanillestokje en laat het geheel afkoelen. Giet het koffiemengsel door een zeef in een platte schaal en zet die in de diepvries. Roer elk half uur even om. Na 2 uur is je ijskoffie klaar om van te smullen! Klop wat room op met een beetje cacaopoeder en een scheutje koffie en lepel dit over de ijskoffie. Werk af met wat verkruimelde amarettini-koekjes. Smullen maar!