Parfumeren is een kunst

Parfum is meer dan zomaar een geurtje. Het is een manier om je uit te drukken en om je persoonlijkheid te tonen. Er zijn ontzettend veel parfums op de markt. Je goed parfumeren is een kunst, want je moet niet enkel rekening houden met je smaak, maar ook met de gelegenheid.

Een parfum moet aangenaam zijn en daarom moet je je op voorhand bedenken welke geur je best draagt voor een bepaalde gelegenheid. Een zwaar parfum op een ongepast moment kan namelijk even hard storen als een onwelriekende geur.

Een lichte eau de toilette

Eau de toilette is de lichtste vorm van parfum. De geuren van eau de toilettes zijn meestal fris en zacht. Denk aan fruitige of bloemige geuren. Een eau de toilette is doorgaans ook niet te sterk of te intens.

Dat maakt dat je een eau de toilette kan dragen in zo goed als elke situatie of voor elke gelegenheid. Denk aan een werkdag, een lunch met vriendinnen of een bezoekje aan de dokter. De geur is subtiel, aangenaam en niet overweldigend. Een perfecte keuze voor elke dag, zeg maar.

Een eau de toilette vervliegt relatief snel, dus je mag doorheen de dag je eau de toilette gerust opnieuw aanbrengen.

Eau de parfum: waar voor je geld

Een eau de parfum is wat sterker dan een eau de toilette. Het ligt qua sterkte wat tussen een eau de toilette en een parfum. Dat voel je ook in de prijs. Een eau de parfum is wat duurder dan een eau de toilette, maar nog niet zo duur als een parfum.

Een eau de parfum is geschikt voor gelegenheden waar het er wat formeler aan toe gaat, maar waar een zwaar parfum als storend ervaren kan worden. Denk aan een diner of een begrafenis.

De luxueuze geuren van parfum

Parfum is intens. Draag je een parfum, dan omhul je jezelf in luxe. Je toont je karakter en drukt uit wie je bent. De geuren van parfum zijn vaak zwaarder en vervliegen niet. Daarom kan parfum best duur zijn.

Parfum is misschien dus minder geschikt voor elke gelegenheid. Je draagt bijvoorbeeld best geen parfum naar het werk of op een sombere gelegenheid. Ga je uit dansen, ben je te gast op een bruiloft of heb je een romantische date, dan is parfum uitermate geschikt.

Wanneer je een geur kiest, kan het interessant zijn om te kijken of er verschillende varianten te verkrijgen zijn. De geur Opium, een Yves Saint Laurent parfum, kan je bijvoorbeeld zowel als eau de toilette als eau de parfum kopen. Zo kan jij op verschillende gelegenheden toch dezelfde geur dragen.