Opgeruimde werkplek op kantoor? 4 tips!

Soms zeggen mensen dat als je je werkplek netjes houdt, je ook je gedachten geordend kunt houden. Het idee is dat je met een leeg bureau een stuk productiever kunt zijn, omdat je dan niet wordt afgeleid door allerlei rommel. Heb je moeite om je aan de 'clean desk policy' te houden? Na het lezen van de volgende tips zal het waarschijnlijk makkelijker voor je zijn en heb je al snel een opgeruimd kantoor!

Minimaliseer je schrijfwaren

Het eerste wat je kunt doen is simpelweg het aantal schrijfwaren verminderen. Het is makkelijk om allerlei pennen, potloden en stiften te verzamelen, maar hierdoor krijg je al snel een rommelig bureau. Berg je schrijfwaren netjes op in een bakje of lade, maar houd alleen de belangrijkste schrijfmaterialen dicht bij de hand. Op deze manier blijft het overzichtelijk en word je minder snel afgeleid.

Creëer een oplaadstation

Op kantoor heb je vaak last van een rommel van kabels en opladers op je bureau. Je zou in dat geval een oplaadstation kunnen maken. Gebruik hiervoor een opbergdoos en maak er gaten in voor je oplaadkabels. Zo kun je al je elektronica netjes opladen en blijven de snoeren weggestopt. Met een opgeruimd bureau ben je productiever!

Scan je documenten

Papierwerk zorgt vaak voor hoge stapels op je bureau en dat neemt veel ruimte in. Een goede oplossing hiervoor is om je documenten te scannen en ze digitaal te bewaren. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar je hoeft dan ook geen bergen met mappen en ordners meer te bewaren. Zo vind je makkelijk en snel wat je nodig hebt, zonder dat je bureau vol ligt. Toch zijn er een aantal documenten waarvan je het origineel toch echt wel fysiek moet hebben, zoals oprichtingsakte van je bedrijf en belangrijke contracten en documenten. Je zou deze kunnen bewaren in een archiefkast. Zet deze op een strategische plaats neer zodat hij niet in de weg staat.

Gebruik een ladeblok

Een ladeblok naast je bureau is super handig om al die kleine bureauspulletjes in op te bergen. Zo houd je je werkplek netjes en heb je toch alles wat je nodig hebt dichtbij. Probeer alleen de spullen die je echt vaak gebruikt op je bureau te laten en stop de rest in het ladeblok. Een nette en georganiseerde werkplek helpt je om beter te werken. Met deze tips moet je een heel eind komen!