Zo duur is de gemiddelde seniorenwoning

Wanneer ben je toe aan een seniorenwoning? Wat kost zoiets eigenlijk en hoe ga je die beslissing maken? Goed om even alles op een rijtje te zetten als je nadenkt om te gaan verhuizen.

Wat is een seniorenwoning?

Het klinkt niet per se aantrekkelijk, een seniorenwoning. Toch is dit een gemakkelijk en handig huis waarin je je weinig zorgen hoeft te maken. Is vroegtijdig overstappen op een seniorenwoning een slimme zet of nog onnodig? Een seniorenwoning is eigenlijk een gemakkelijk huis voor iedereen vanaf ongeveer 55 jaar. Het is vaak gelijkvloers en heeft brede gangen en deurposten. Een seniorenwoning is niet hetzelfde als een aanleunwoning.

Gemiddelde prijs

De meeste seniorenwoningen zijn op die manier ingericht, zorgeloos. Gemiddeld kosten deze woningen in 2020 rond de 740 euro in de maand. De prijzen zijn echter erg verschillend. Een grotere woning is natuurlijk duurder en een kleinere woning kost wat minder. Veel ouderen vinden dit ook aan de hoge kant voor een appartement of flat. Toch blijven de prijzen stijgen. De prijs die je zelf nog omlaag kan halen is de energieprijs, door overstappen energie toe te passen. Kijken en vergelijken naar de goedkoopste energie kan een hoop besparen als je met de goedkoopste aanbieder in zee gaat.

Besparen

Je kan een aantal dingen doen om je maandelijkse lasten wat te verlagen. Bijvoorbeeld door dus te kijken of je van energieleverancier kan wisselen. Een te duur of onnodig duur abonnement kan zomaar verkeerd voor je uitpakken. Door te wisselen van energiecontract kan je zo maar 100 euro per jaar besparen. Laat de lichten natuurlijk uit als je weg bent en vervang je spaarlampen bijvoorbeeld voor ledlampen. Het zijn de kleine dingen die een groot verschil maken.

Verhuistijd

Wat is een goede tijd om te gaan verhuizen? Waarschijnlijk weet je het nooit zeker en is er nooit een goede tijd, maar je kan wel rekening houden met een paar dingen. Wanneer de huizenmarkt aantrekt is het een goede tijd om je huis te verkopen. De prijzen schieten omhoog en er bieden veel mensen op koopwoningen. Aan de andere kant is het misschien ook moeilijker is om een huurwoning te bemachtigen. Er zijn ook genoeg mensen die in hun huurwoning blijven tot dat de markt weer afzwakt. Er is natuurlijk altijd een risico op dubbele lasten en dat is het laatste wat je wil. Merk je verschil in de markt, handel dan snel!