Waar op te letten bij keuze voor interactieve tv?

Op het gebied van televisie kijken is steeds meer mogelijk. Bleef je vroeger nog thuis voor een spannende aflevering van Baantjer op de vrijdagavond, kun je nu aflevering 1 tot en met 99 in één week bekijken. De wereld rondom de televisie verandert. En in een hoop tempo. Zo zijn er streamingdiensten en is er interactieve tv. Wat het allemaal precies inhoudt vertellen we jou in deze blog?

Interactieve tv: de nieuwe manier van televisie kijken

Met interactieve tv kun je zelf bekijken wanneer je wat bekijkt. Je ontvangt een tv-ontvanger waarmee je gemiste tv-programma’s kun terugkijken. Maar dat niet alleen, je kunt ook films huren en serieus kijken. Vroeger keek je programma’s terug via Programma Gemist. Dat kan nog steeds, alleen is het nu makkelijker via je smart tv zelf. Je hoeft dus niet meer films op te nemen of een band in de recorder te doen. Ook kun je programma’s terugkijken via Begin Gemist. Makkelijk en snel start een programma weer vanaf het begin, zodat jij niets hoeft te missen van je favoriete serie.

Dit zijn de voordelen van interactieve tv:

  1. Alles wat je wilt kijken makkelijk en overzicht op één plek bij je televisie
  2. Zeer uitgebreid zenderaanbod, denk aan HBO, Film 1 en Sport 1
  3. Je krijgt het beste beeldkwaliteit

Dat klinkt allemaal natuurlijk heel erg mooi. Maar zijn er ook dingen waar je op moet letten als je interactieve tv kiest. Allereerst is het goed om het aanbod te vergelijken. Er is namelijk veel mogelijk en veel providers bieden een basispakket aan maar ook een zeer uitgebreid pakket aan. Wat precies bij jouw wensen en behoeftes past, is natuurlijk heel erg persoonlijk.

Daarnaast heb je ook een aantal dingen nodig, bijvoorbeeld:

  • De juiste kabelaansluiting
  • Een settopbox
  • DSL- of glasvezelkabels voor een zuiver digitaal tv signaal
  • Digitale televisie

Alles-in-een-pakket

Veel providers bieden ook een alles-in-een-pakket aan, zodat je gratis gebruik kunt maken van een installatie-regeling en een benodigdheden, zoals de kabelaansluiting en de settopbox. Voor het grootste gedeelte is het belangrijk dat je een televisie hebt staan, die deze opties aan kunnen. Een smart televisie is een televisie die je kunt uitsluiten op het internet door middel van een internetverbinding. Hierdoor wordt je televisie interactief en kun je gebruikmaken van de online content die we hierboven vernomen. Smart tv is het overkoepelende woord hiervoor.

Laat je goed informeren als je graag interactieve televisie wilt. Veel providers zullen proberen om het onderste uit de kan te halen. Het is daarbij belangrijk dat je goed voor jezelf voor ogen houdt welke functies te precies nodig hebt. Kijk je bijvoorbeeld graag naar sport op televisie of naar kookprogramma’s? Dan kan een uitgebreid pakket iets voor jou zijn. Wil je graag films en series bekijken? Ook dan kun je kiezen voor een uitgebreid pakket met bijvoorbeeld een streamingdienst. Maar kijk je het liefst alleen het nieuws en wat programma’s op bijvoorbeeld NPO 1, 2 of 3? Dan heb je waarschijnlijk meer dan genoeg aan het basispakket.